facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Ψυχολόγο Γεωργιάδου Χρυσάνθη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Giota (6.2.2017)

“Καλησπέρα σας, είμαι η Γιώτα 29 ετών, παντρεμένη εδώ και 9 μήνες περίπου και είμαι έγκυος 35+4 εβδομάδων. Σε 2 μέρες μπαίνω στον μήνα μου!

Είδα την σελίδα σας και πήρα το θάρρος να σας γράψω γιατί τον τελευταίο καιρό… κάθε βράδυ με πιάνει ένα άγχος χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι με συνέπεια να μένω ξύπνια όλο το βράδυ ή να κοιμάμαι το πολύ 2 ώρες! Ενώ όλη τη διάρκεια της ημέρας είμαι καλά!

Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι την ώρα της γέννας είτε γεννήσω φυσιολογικά είτε με καισαρική! Και κάθε βράδυ έρχονται από μόνα τους στο μυαλό μου και με πιάνει όπως σας είπα πολύ μεγάλο άγχος!

Έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου:

  • 2 μήνες ήμουν με ημικρανίες

  • από τον 4ο μήνα κάνω κάθε 10 μέρες εξετάσεις αίματος λόγω του χαμηλού μου αιματοκρίτη και

  • από τον 7ο μέχρι και τώρα έχω ιλίγγους (τους ιλίγγους τους είχα και πριν την εγκυμοσύνη). 

Σας παρακαλώ υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω έτσι ώστε να είμαι πιο χαλαρή το βράδυ, να μην έχω τέτοιο άγχος να μπορώ να ηρεμήσω και να μην φοβάμαι εκείνη την ημέρα; Και τώρα που σας γράφω το άγχος με έχει καταβάλει.. προσπαθώ να χαλαρώσω με μουσική ή κάποια ταινία αλλά κρατάει για πολύ λίγο.”

Απάντηση από ψυχολόγο (6.2.2017)

Ερώτηση από Helenk (21.1.2017)

“Καλησπέρα σας. Έχω ένα μωράκι 2 μηνών κι από την πρώτη μέρα της γέννησής του παλεύω με φοβίες, τύψεις κι ενοχές. Φοβάμαι ότι δεν ξέρω πως να μεγαλώσω ένα ευτυχισμένο παιδί. Ειδικά όταν πρέπει να αφήσω το μωρό στο πάρκο του για να κάνω τις δουλειές του σπιτιού ή να πλυθώ, νιώθω ότι το παραμελώ. Φυσικά πάντα έχω το μωρό κοντά μου και του μιλάω ή του τραγουδάω αλλά δεν ξέρω αν αυτό αρκεί. Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της μέρας δεν κοιμάται ώστε να κάνω τότε τις δουλειές. Πως μπορώ να διαχειριστώ την κατάσταση; Σας ευχαριστώ.”

Απάντηση από ψυχολόγο (21.1.2017)

Ερώτηση από Μαρία (11.1.2017)

“Καλησπέρα σας. Έχω ένα αγοράκι 2,5 χρονών. Πριν δύο μήνες περίπου ο μπαμπάς μας έφυγε από το σπίτι γιατί από ότι μου είπε δεν ταιριάζουμε μετά από 7 χρόνια σχέσης και 3 παντρεμένοι.

Μια μέρα μου το ανακοίνωσε και σε μια βδομάδα μέσα είχε φύγει. Μάζεψε όλα τα ρούχα του μπροστά στο παιδί και έφυγε χωρίς καν να το χαιρετήσει. Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά κάναμε μόνοι μας. Ήρθε για δύο ώρες μόνο δεύτερη μέρα Χριστουγέννων. Γενικά περνάει η βδομάδα και θα έρθει για μια ώρα το πολύ μια με δύο φορές τη βδομάδα. Τηλέφωνα δεν παίρνει καθόλου. Το τριήμερο που μας πέρασε δεν εμφανίστηκε καθόλου.

Ο μικρός την τελευταία φορά που ήρθε για μισή ώρα τον έσπρωχνε και ήθελε εμένα. Γενικά το τελευταίο καιρό έχει κολλήσει πάνω μου και δεν θέλει κανέναν και έχει αρχίσει να σηκώνει χέρι αν δεν του κάνεις το χατίρι η αν πάει κάποιος άλλος να τον πάρει. Εγώ να σας πω την αλήθεια η ψυχολογία μου δεν είναι ότι καλύτερο γιατί έγινε τελείως ξαφνικά και γρήγορα.

Δεν το περίμενα να γίνει. Δεν ήθελα να γίνει. Προσπαθώ όσο μπορώ για το παιδί να είμαι καλά αλλά μερικές φορές κλαίω και με έχει δει και προσπαθεί να μου σκουπίσει τα δάκρυα μου.

Ξέχασα να σας πω ότι τον μικρό τα πρωινά τον κρατάνε ακόμα οι γονείς του επειδή ο ίδιος θέλει αφού δεν υπάρχει άλλη βοήθεια. Σας παρακαλώ θα ήθελα να με βοηθήσετε... Σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε.”

Απάντηση από ψυχολόγο (12.1.2017)

Ερώτηση από Andreas M. (1.1.2017)

“Καλή χρονιά! H κόρη μας είναι 18 μηνών και όποτε την δένουμε στο καρεκλάκι του αυτοκίνητου (οπίσθιας κατεύθυνσης - ομάδα 0+) για να ταξιδέψουμε, αρχίζει και κλαίει ασταμάτητα για ώρα. Η αλήθεια είναι ότι η μητέρα της, με την ανοχή μου, την κρατούσε στην αγκαλιά της εδώ και 1 χρόνο οπότε μετακινούμασταν για να την θηλάζει αλλά και για να μην κλαίει. Άρα είναι λογικό ότι κλαίει τώρα που προσπαθούμε να της επιβάλλουμε τον σωστό τρόπο μεταφοράς της στο αυτοκίνητο. Τι προτείνετε να κάνουμε; Υπάρχει περίπτωση επειδή είναι ήδη 9 κιλά και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πλέον καθισματάκι που να κοιτάει μπροστά (ομάδας 1) να αλλάξει κάτι;”

Απάντηση από ψυχολόγο (10.1.2017)

Γεωργιάδου