facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Ψυχολόγο Γεωργιάδου Χρυσάνθη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Andreas M. (1.1.2017)

“Καλή χρονιά! H κόρη μας είναι 18 μηνών και όποτε την δένουμε στο καρεκλάκι του αυτοκίνητου (οπίσθιας κατεύθυνσης - ομάδα 0+) για να ταξιδέψουμε, αρχίζει και κλαίει ασταμάτητα για ώρα. Η αλήθεια είναι ότι η μητέρα της, με την ανοχή μου, την κρατούσε στην αγκαλιά της εδώ και 1 χρόνο οπότε μετακινούμασταν για να την θηλάζει αλλά και για να μην κλαίει. Άρα είναι λογικό ότι κλαίει τώρα που προσπαθούμε να της επιβάλλουμε τον σωστό τρόπο μεταφοράς της στο αυτοκίνητο. Τι προτείνετε να κάνουμε; Υπάρχει περίπτωση επειδή είναι ήδη 9 κιλά και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πλέον καθισματάκι που να κοιτάει μπροστά (ομάδας 1) να αλλάξει κάτι;”

Απάντηση από ψυχολόγο (10.1.2017)

Ερώτηση από Χριστίνα (9.1.2017)

“Γεια σας, είμαι η Χριστίνα και είμαι 19 χρόνων. Έχω ένα κοριτσάκι που είναι 8 μηνών. Από τότε που γέννησα άρχισα να ξεχνώ πολλά πράγματα. Δηλαδή ξεχνάω λεπτομέρειες απ’ τη χθεσινή μέρα.

Μπορεί να δω μια ταινία και να το ξεχάσω. Πολλές φορές ρωτάω το φίλο μου να μου πει τι κάναμε χτες ή διαβάζω απ’ το ημερολόγιο μου για να θυμηθώ.. ακόμη μπορεί να ξεχάσω και πράγματα του παρόντος. Δηλαδή μπορεί να μου ζητήσει ο φίλος μου να του φέρω αλάτι και εγώ να πίνω νερό και μέχρι να αφήσω το μπουκάλι με το νερό στο ψυγείο να ξεχάσω αυτό που μου ζήτησε. Νιώθω άσχημα γι’ αυτό.

Και στην παιδίατρο όταν είναι να περιγράψω κάποια γεγονότα για το μωρό, τα γράφω για να της τα πω σωστά. Δεν είχα ποτέ ξανά απώλειες μνήμης.

Απευθύνομαι σε σας να μάθω αν το θέμα μου είναι ψυχολογικό. Μήπως επειδή ζω μια ρουτίνα με το μωρό και κάνω κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια, μήπως αυτή είναι η αιτία; Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!”

Απάντηση από ψυχολόγο (10.1.2017)

Ερώτηση από Μαρία (15.12.2016)

“Το μωρό μου είναι 10 μηνών και θηλάζει πολλές φορές το βράδυ (5 φορες) δεν είναι φυσιολογικό πιστεύω αυτό. Τι πρέπει να κάνω; Υπ' όψιν τρώμε γενικά λίγο όλη την ημέρα από τροφές.”

Απάντηση από ψυχολόγο (15.12.2016)

Ερώτηση από Μαρίτσα (13.12.2016)

“Καλησπέρα σας!
Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια....
Έχω ένα κοριτσάκι που έχει κλείσει τα 4 και έχει μια ασχολία το τελευταίο διάστημα με το να τρίβει τα γεννητικά της όργανα... Αυτό ξεκίνησε από μικρή ηλικία, δηλαδή κάθονταν στο καρότσι και προσπαθούσε τεντώνοντας τα πόδια της να τρίψει την κάτω περιοχή... είχε σταματήσει για ένα διάστημα να ασχολείται με αυτό όπως και το καλοκαίρι που μας πέρασε, αλλά το τελευταίο 2μηνο το έχει ξεκινήσει πάλι και πιο έντονα. Με αποτέλεσμα να το κάνει και στο σχολείο της, στο σπίτι μας και να μην την ενδιαφέρει άμα την παρακολουθεί κάποιος...

Δεν έχει αλλάξει κάτι στην οικογένειά μας, ούτε αλλαγή σπιτιού ή να προστέθηκε νέο μέλος ή κάτι άλλο που θα μπορούσε να την επηρεάσει τόσο πολύ που να το κάνει σε καθημερινή βάση...

Προσπαθήσαμε να της πούμε ότι δεν πρέπει να το κάνει σε δημόσιο χώρο... ούτε να την μαλώνουμε.... Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να διαχειριστούμε αυτό το θέμα? Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!”

Απάντηση από ψυχολόγο (13.12.2016)

Γεωργιάδου