facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Ψυχολόγο Γεωργιάδου Χρυσάνθη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από MPV (20.1.2018)

“Καλησπέρα, έχω ένα αγοράκι και όταν δεν περνάει το δικό του ή δεν καταφέρνει κάποια δραστηριότητα που κάνει, ξεκινάει να κλαίει και χτυπάει το κεφάλι του στο πάτωμα ή οπου αλλου βρεί. Μπορείτε να με ενημερώσετε πως να το χειριστώ? Ευχαριστώ πολύ!”

Απάντηση από ψυχολόγο (20.1.2018)

Ερώτηση από Αθηνά (18.1.2018)

“Καλησπέρα σας, Παίρνω το θάρρος να γράψω την δική μου ιστορία καθώς βρίσκομαι πολύ κοντά στο να χάσω εμένα. Όταν ξεκινήσαμε με τον σύζυγό μου τις προσπάθειες για παιδί δεν είχα στο μυαλό μου αυτό που ακολούθησε. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος πολύ κοντά στα παιδιά και είμαι η πρώτη που είχε την επιθυμία να κάνει παιδί διακαώς. Η εγκυμοσύνη μου ήταν μια περίοδος ΘΕΪΚΉ. Δεν είχα κανένα απολύτως ιατρικό θέμα ούτε καν ψυχολογικό για τα κιλά μου κ.λ.π. Πιστεύω όλα ξεκίνησαν μόλις διαπίστωσα ότι η γέννα δεν πάει όπως θέλω και όπως έχω προγραμματίσει στο μυαλό μου. Γιατί καλώς ή κακώς ο προγραμματισμός της εγκυμοσύνης και της γέννας είναι ένα κομμάτι που κτίζεται για 9 ολόκληρους μήνες. Αφού λοιπόν γέννησα με καισαρική, γιατί ο μικρός έβγαινε με προσωπική προβολή, άρχισαν οι τύψεις. Το ιδιωτικό μαιευτήριο δυστυχώς όσο και να θέλει να λέει ότι είναι φιλικό προς τον μητρικό θηλασμό το ότι έκανα να δω το παιδί μου 3 ώρες αποδεικνύει περίτρανα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όπως και να έχει πέρασαν οι μέρες και οι μήνες και ο μικρός μου τώρα είναι 9 μηνών και εγώ μόλις επέστρεψα στην δουλειά. Με τον σύζυγό μου δεν έχουμε κάποια βοήθεια και όλο αυτό το περνάμε μόνοι μας με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτό που με ανησυχεί είναι αν όντως έχω επιλόχεια κατάθλιψη ή απλά περνάω μια φάση και πως μπορώ να την αναγνωρίσω.
Ευχαριστώ πολύ που με διαβάσατε! ”

Απάντηση από ψυχολόγο (19.1.2018)

Ερώτηση από Μαίρη (10.1.2018)

“Καλημέρα σας, Έχω μια κόρη 6 ετών και τον τελευταίο καιρό με απασχολεί η συμπεριφορά της. Μέχρι πριν 2 χρόνια μονοπωλούσε την αγάπη και την προσοχή όλων. Σήμερα μοιράζεται την αγάπη και τον χρόνο μαζί με έναν αδερφό (12 μηνών) και δύο ξαδέρφια (2 χρονών και 12 μηνών). Τα ανίψια μου έρχονται Ελλάδα 2 φορές το χρόνο. Την τελευταία φορά που ήρθαν έμεναν στη γιαγιά. Το ίδιο και η κόρη μου (από δική της επιλογή). Λόγω της ζήλιας που νιώθει για τα άλλα μωρά, ξεσπά στον ξάδερφό της (2 ετών). Του μιλά άσχημα και λόγω του ότι ο μικρός δεν μιλάει ακόμη, δεν μπορεί να της απαντήσει. Για παράδειγμα δεν μοιράζεται τα παιχνίδια της (η ίδια όμως ζητάει να παίξει με τα δικά του) κ του λέει ότι δεν τον αντέχει άλλο κ να φύγει πίσω στην Κύπρο. Έχει τύχει να μιλήσει άσχημα κ σε μας, όπως ότι δεν την αφήνουμε να κάνει ότι θέλει, όλο της λέμε τι να κάνει κλπ. Γενικά είναι ένα παιδί αρκετά ευαίσθητο κ όταν της ζητήσω βοήθεια θέλει να με βοηθήσει η στεναχωριέται όταν κλαίει κάποιο από τα μωρά. Θα ήθελα τη βοήθειά σας στον τρόπο που πρέπει να της δείξω την σωστή συμπεριφορά. Ευχαριστώ ”

Απάντηση από ψυχολόγο (10.1.2018)

Tags:

Ερώτηση από Mt (16.11.2017)

“Καλησπέρα σας, έχω ένα μωρό 11μηνών. Απ' την πρώτη στιγμή είμαι συνεχώς μαζί με το μωρό μου. Το έχω αφήσει ελάχιστες φορές στη γιαγιά να τον φροντίζει το πολύ για δύο ώρες. Εδώ κ μια βδομάδα όμως, λόγω ξαφνικών επαγγελματικών υποχρεώσεών μου, η γιαγιά κ ο παππούς εγκαταστάθηκαν σπίτι μας για να φροντίζουν το μωρό. Λείπω καθημερινά 8:00-14:00 κ μετά επιστρέφω. Όμως οι παππούδες δε φεύγουν καθώς το σπίτι τους είναι σε άλλη πόλη. Έτσι το παιδί κ τ' απόγευμα επιζητά το παιχνίδι με τη γιαγιά. Αναρωτιόμουν πως μπορεί αυτή η συνθήκη να επηρεάσει το μωρό, τη μεταξύ μας σχέση κ τι μπορώ να κάνω ώστε να την προφυλάξω. Ευχαριστώ”

Απάντηση από ψυχολόγο (16.11.2017)

Γεωργιάδου