facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Ψυχολόγο Γεωργιάδου Χρυσάνθη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Βίβιαν (20.6.2018)

“Έχω τρία παιδιά 3,5χρόνων αγόρι, και κορίτσια (δίδυμα) 2,5 χρόνων. Έως τώρα κοιμούνται στις κούνιες στο ίδιο δωμάτιο. Αγοράσαμε κρεβάτια και αναγκαστικά κάποιος πρέπει να μετακινηθεί. Ποιον μου προτείνετε να αλλάξω και πως να το χειριστώ ώστε η μετάβαση να γίνει πιο ομαλά? ”

Απάντηση από ψυχολόγο (20.6.2018)

Ερώτηση από Χριστινα (8.5.2018)

“Καλησπέρα, έχω ένα κοριτσάκι που είναι 2 χρονών και φοβάται υπερβολικά τον κόσμο και γενικά όποιον δει. Παραδείγματα:
1.Ειμαστε στην αυλή κι ενώ είναι κλειστά τα κάγκελα, όποιος κι αν περάσει από το στενό, τρέχει και γαντζώνεται πάνω μου. Ακόμα κι αν η μπάλα είναι κοντά στα κάγκελα, δεν θα την πάρει, πάρα μόνο αν είμαι μαζί της.
2. Ακόμα κι αν ένας γείτονας που τον ξέρει βγει στο μπαλκόνι να μας μιλήσει, πάλι κολλάει πάνω μου.
3. Επίσης δεν γίνεται να την αφήσω στο παιδότοπο, πάρα μόνο αν είμαι κι εγώ μέσα. Φοβάται υπερβολικά τις κοπέλες και ακόμα κι αν δεν είναι κοντά της, σταματά να παίζει και κλαίει.
4. Αν έρθει κάποιος στο σπίτι μας να μας φτιάξει κάτι, πχ υδραυλικός, πάλι θέλει να την έχω αγκαλιά. Σήμερα, πάλι αυτό έγινε, παρόλο που την είχα πάρα πολύ μακριά απ’ τον μάστορα. Ήταν στο μπαλκόνι και έπαιζε και ενώ αυτός ήταν μέσα, δεν με άφηνε καθόλου, κι αν έμπαινα μέσα να μιλήσω, έκλαιγε πάρα πολύ. Μετά, σε κάποια φάση, καθόταν μέσα στο σαλόνι, εγώ ήμουν στο μπαλκόνι κι αυτός μπήκε για λίγο να πει κάτι κι άρχισε να προσπαθεί να φύγει απ τον καναπέ και πραγματικά έβλεπα πόσο πολύ φοβόταν.
Θέλω να πω επίσης, πως γενικά από μικρή δεν ήθελε κανέναν. Δεν ήταν εύκολο να την πάρει κάποιος αγκαλιά. Δεν ξέρω τι την κάνει να φοβάται τόσο, άλλα με αγχώνει υπερβολικά και στενοχωριέμαι πάρα πολύ. Με τα παιδιά βέβαια είναι πιο άνετη, παίζει πολύ όμορφα, μοιράζεται και τα πράγματά της και δε φοβάται καθόλου. Δεν ξέρω αν φταίει το ότι εγώ, από τη στιγμή που έγινα μαμά, είμαι μαζί της συνέχεια γιατί δεν εργάζομαι.
Κι ένα άλλο που θέλω να αναφέρω, είναι ότι με τον παππού και τη γιαγιά είναι πολύ άνετη. Και σαν οικογένεια ποτέ δεν την έχουμε τρομάξει, ούτε μαλώσει, ούτε έχει δει κάτι τρομακτικό από την τηλεόραση
. Μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας;
Ευχαριστώ πάρα πολύ. ”

Απάντηση από ψυχολόγο (4.5.2018)

Ερώτηση από Xamogelaki (4.5.2018)

“Καλησπέρα, Το μωρό μου είναι τεσσάρων μηνών και έχει προσκολληθεί πάνω μου..δεν θέλει κανέναν άλλο, πολλές φορές ούτε καν το μπαμπά της.. έχει περάσει 2 μήνες στο νοσοκομείο..θέλω όμως να αρχίσει να μένει λίγο και στις γιαγιάδες γιατί σε πολύ λίγο θα επιστρέψω στη δουλειά..πως θα το πετύχω αυτό; με αγχώνει πολύ... ”

Απάντηση από ψυχολόγο (4.5.2018)