facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Βάμβουκα Κατερίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Κλινική Διαιτολόγο Βάμβουκα Κατερίνα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Χορτοφαγία και εγκυμοσύνη. Τι μου προτείνετε να τρώω;

Ερώτηση από Άννα (5.5.2015)

“Είμαι στην 6η εβδομάδα κύησης και είμαι χορτοφάγος εδώ και 15 χρόνια. Οι εξετάσεις μου είναι σουπερ όσον αφορά το βιοχημικό κομμάτι και δεν έχω έλλειψη σε κάτι. Τι θα μου προτείνατε να τρώω ούτος ώστε να ενισχύσω κι άλλο τον οργανισμό μου;”

Απάντηση από διαιτολόγο (5.5.2015)

“Καλό θα ήταν να παίρνετε συστηματικά τα συμπληρώματα σιδήρου και φυλλικού οξέως που θα σας δίνει ο γυναικολόγος σας. Επίσης για να ενισχύσετε περισσότερο τον οργανισμό σας φροντίστε να τρώτε μέσα στη μέρα ξηρούς καρπούς, δοκιμάστε να έχετε ταχίνι κάποιες φορές με το ψωμί σας, μην ξεχνάτε την πρόσληψη γάλατος ή γιαουρτιού και σίγουρα να φροντίζετε να έχετε φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C (όπως γκρέιπφρουτ, φράουλες, ακτινίδια, πορτοκάλια, ξερά σύκα ή δαμάσκηνα και berries). Σίγουρα εξασφαλίστε συχνά την κατανάλωση όσπριων, κινόα ή πλιγουριού για να προσλαμβάνετε πρωτεΐνη και μην ξεχνάτε να τρώτε και ψάρια, αρκεί να είναι μικρά Μεσογείου και να μην περιέχουν βαρέα μέταλλα. Τέλος κάθε μέρα, δεδομένου ότι το σάκχαρό σας είναι μέσα στα φυσιολογικά, μπορείτε να έχετε 1 κουταλιά μελάσα ή πετιμέζι.”

Κατερίνα Βάμβουκα

Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Απόφοιτος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Msc Δημόσιας Υγείας, Ιατρική Σχολή Κρήτης


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.