facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Τι είδους σωματική άσκηση πρέπει να αποφεύγω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τι είδους σωματική άσκηση πρέπει να αποφεύγω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τι είδους σωματική άσκηση πρέπει να αποφεύγω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Για τη δική σας ασφάλεια και υγεία αλλά και για του μωρού σας, θα πρέπει να αποφεύγετε ορισμένα είδη σωματικής άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ορισμένα φαίνονται παρακάτω. Μιλήστε με το γιατρό σας μήπως υπάρχουν και άλλες σωματικές ασκήσεις που θα πρέπει να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

  • Αποφύγετε τη σωματική δραστηριότητα όταν έχει πολύ ζέστη.
  • Aποφύγετε το χαμάμ, τη σάουνα και το να μπαίνετε σε μπανιέρα γεμάτη ζεστό νερό.
  • Μετά την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης αποφύγετε ορισμένες ασκήσεις όπως κάποιες στάσεις στη γιόγκα όπου χρειάζεται κανείς να ξαπλώσει ανάσκελα.
  • Αποφύγετε τα αθλήματα που έχουν επαφή και τις δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς, όπως το ποδόσφαιρο, το μποξ και την ιππασία.
  • Αποφύγετε δραστηριότητες κατά τις οποίες χρειάζεται να πηδάτε ή να αλλάζεται απότομα κατεύθυνση, όπως είναι το τένις, ή το μπάσκετ. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης χαλαρώνουν οι σύνδεσμοί σας και είναι πολύ πιο εύκολο να τραυματιστείτε κατά τη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων.
  • Αποφύγετε δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν πτώση, όπως το πατινάζ στον πάγο ή η κατάβαση με σκι.

 


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.