facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Σάκχαρο και εγκυμοσύνη

Ερώτηση από mairi (15.7.2015)

“Καλημέρα. Είμαι έγκυος στην 11η εβδομάδα και έκανα κάτι εξετάσεις αίματος και μου βγήκε το σάκχαρο 94 με όριο το 110. Θα πρέπει να προσέξω κάτι στη διατροφή μου; Ευχαριστώ.”

Απάντηση από διαιτολόγο (15.7.2015)

“Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κάτι συγκεκριμένο με βάση αυτές τις τιμές, ωστόσο καλό θα ήταν να υιοθετήσετε 3 κύρια γεύματα και τουλάχιστον 2 σνακ μέσα στη μέρα. Αντικαταστήστε όλα τα αρτοσκευάσματά σας με προϊόντα ολικής άλεσης, προτιμήστε ωμές σαλάτες στα γεύματά σας και προσέξτε την κατανάλωση της ντομάτας, να μην ξεπερνάτε τις 2 ντομάτες στις σαλάτες σας συνολικά μέσα στη μέρα. Επίσης, έχετε 3-4 μερίδες φρούτων μέσα στη μέρα αλλά μη τα συνδυάζετε μαζί με τα γεύματά σας, έχετέ τα καλύτερα ενδιάμεσα σαν σνακ. Και τέλος, αποφύγετε σιγουρα τα γλυκά που περιέχουν ζάχαρη, μπορείτε να προτιμάτε ζελέ με στέβια τώρα το καλοκαίρι.”

Κατερίνα Βάμβουκα

Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Απόφοιτος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Msc Δημόσιας Υγείας, Ιατρική Σχολή Κρήτης


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.