facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Κιλά και εγκυμοσύνη

Ερώτηση από Έλενα (15.07.2014)

"Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω, έμαθα πρόσφατα ότι είμαι έγκυος και έχω ήδη περιττά κιλά. Είμαι 1.65 και 83 κιλά, 19 χρονών. Μήπως θα έπρεπε να χάσω βάρος; Και αν ναι πως χωρίς να στερώ από το μωρό αυτά που πρέπει να πάρει;"

Απάντηση από ειδικό (17.07.2014)

"Υπολογίζοντας το δείκτη μάζας σώματος (BMI),βάρος(kg)/ύψος*ύψος(m) θα μπορούσατε εύκολα να δείτε, ότι ξεκινάτε την εγκυμοσύνη σας ήδη όντας παχύσαρκη οπότε αυτό αυτόματα περιορίζει και το συνολικό βάρος που μπορείτε να προσλάβετε. Συγκεκριμένα το βάρος συνολικά που θα πάρετε δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 6-8 κιλά. Οπότε αν είστε και στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε λαχανικά, γαλακτοκομικά και φρούτα, όσπρια και άπαχο κρέας έτσι ώστε να καταφέρετε όχι μόνο να μην πάρετε βάρος αλλά και να χάσετε. Συγκεκριμένα και για το πόσο μπορείτε να χάσετε σε αυτό το διάστημα, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιο επιστήμονα διαιτολόγο έτσι ώστε να σας βγάλει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής που θα σας εξασφαλίσει ένα υγιές βάρος για την περίοδο της εγκυμοσύνης, ανάλογα με το τρίμηνο στο οποίο βρίσκεστε και τις ανάγκες σας, καθώς και θα προσφέρει και στο έμβρυο όλα τα απαραίτητα συστατικά για την σωστή ανάπτυξή του.

Στη διάθεσή σας"


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.