facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> footer > Προστασία προσωπικών δεδομένων

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του ιστότοπου www.babyzone.gr

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εφεξής: «Πολιτική») αφορά τις διεργασίες συλλογής, αποθήκευσης και χρήσης προσωπικών σας στοιχείων όταν επισκέπτεστε, εγγράφεστε ή χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο www.babyzone.gr.

Ο ιστότοπος www.babyzone.gr αποτελεί τον δικτυακό τόπο της εταιρείας Intelligent Media Εταιρεία Προώθησης και Διαφήμισης Ε.Π.Ε., με έδρα στην οδό Κ. Βάρναλη 54, Χαλάνδρι, τηλ. (+30) 210 68 56 825, (στο εξής: «Εταιρεία»).

Η προστασία των Προσωπικών σας Δεδομένων είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς και τυχόν προσωπικά δεδομένα που με οποιονδήποτε τρόπο μας παρέχετε προς επεξεργασία κατά την πλοήγηση σας, θα φυλάσσονται σε αρχείο υπ’ ευθύνη της Εταιρείας. Η Εταιρεία είναι Υπεύθυνος Επεξεργασίας των Δεδομένων που επεξεργάζεται.

Για οποιαδήποτε σχετική απορία σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@intelligentmedia.gr.

Η Πολιτική μας με απλά λόγια:

  • Ποια στοιχεία θεωρούνται Προσωπικά Δεδομένα;

Ο όρος «προσωπικά δεδομένα» (στο εξής: «Προσωπικά Δεδομένα ή Δεδομένα»), όπως χρησιμοποιείται στην παρούσα Πολιτική, αναφέρεται σε πληροφορίες φυσικών προσώπων είτε ιδιωτών είτε επαγγελματιών, όπως ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, κ.λπ., οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιορίσουν την ταυτότητα ενός επισκέπτη του ιστότοπου.

  • Τι ακριβώς εννοούμε όταν μιλάμε για «Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων»;

Με τον όρο «Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων» αναφερόμαστε σε κάθε ενέργεια συλλογής, καταχώρησης, οργάνωσης, αποθήκευσης, προσαρμογής, μεταβολής, ανάκτησης, αναζήτησης, χρήσης, διαβίβασης, διάδοσης, συσχέτισης, συνδυασμού, περιορισμού, διαγραφής και καταστροφής Προσωπικών Δεδομένων φυσικών προσώπων.

  • Ποια Δεδομένα σας συλλέγουμε στον ιστότοπο www.babyzone.gr;

Όχι πολλά. Κατά την επίσκεψη και πλοήγηση σας στον ιστότοπο συλλέγουμε τα παρακάτω στοιχεία, πάντα με τη δική σας ελεύθερη συγκατάθεση:

1. Δεδομένα που τυχόν παρέχετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας.
2. Δεδομένα που συλλέγονται από cookies που έχετε επιτρέψει μέσω του εργαλείου ελέγχου cookies του ιστότοπου. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην Πολιτική Cookies του ιστότοπου εδώ.

  • Για ποιο σκοπό επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας;

Συλλέγουμε Δεδομένα σας αποκλειστικά για τους σκοπούς των παρεχόμενων υπηρεσιών του ιστότοπου www.babyzone.gr και ειδικότερα για α) την παρακολούθηση της επισκεψιμότηταςτου ιστότοπου β) την επικοινωνία μαζί σας στα στοιχεία που τυχόν παρέχετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας γ) τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

  • Ποια είναι η νόμιμη βάση επεξεργασίας των Δεδομένων σας από την Εταιρεία;

Η επεξεργασία των Δεδομένων των επισκεπτών του ιστότοπου γίνεται στα πλαίσια των προσφερόμενων υπηρεσιών και στηρίζεται στη δική σας συναίνεση.

  • Ποιοι έχουν πρόσβαση στα Δεδομένα σας;

Το απολύτως απαραίτητο προσωπικό της Εταιρείας, το οποίο έχει εγγράφως δεσμευτεί με τήρηση της εμπιστευτικότητας.

Αποδέκτες των Δεδομένων μπορεί να είναι και συνεργαζόμενες με εμάς εταιρείες, οι οποίες έχουν αναλάβει την διεκπεραίωση μέρους ή του συνόλου των λειτουργιών και των προσφερομένων υπηρεσιών του ιστότοπου. Τέτοιες εταιρείες χαρακτηρίζονται σαν Εκτελούντες την Επεξεργασία και επεξεργάζονται τα Δεδομένα σας για λογαριασμό μας και μόνο σύμφωνα με τις εντολές μας

Επιπλέον, ενδέχεται να μοιραστούμε ή να γνωστοποιήσουμε τα Δεδομένα σας όταν το έχετε ζητήσει εσείς ρητά ή όταν απαιτείται από τον νόμο.

  • Πώς εξασφαλίζουμε ότι οι συνεργαζόμενες με εμάς εταιρείες σέβονται τα Δεδομένα σας;

Οι συνεργαζόμενες με εμάς εταιρείες (Εκτελούντες την Επεξεργασία) έχουν δεσμευτεί συμβατικά με την Εταιρεία να τηρούν εχεμύθεια, να μη κοινοποιούν σε τρίτους Δεδομένα χωρίς την άδεια της Εταιρείας, να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και vα συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τον Κανονισμό GDPR (EU 2016/679).

  • Διαβιβάζουμε Δεδομένα σας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Όχι. Τα προσωπικά σας δεδομένα αποτελούν αντικείμενο αποθήκευσης και επεξεργασίας μόνο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ισχύει ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο με αυτό που ισχύει στην Ελλάδα.

  • Τι μέτρα παίρνουμε για την ασφάλεια των Δεδομένων σας;

Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα. Έχουμε λάβει τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των Δεδομένων σας από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία.

Τα μέτρα αυτά επανεξετάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.

Η επεξεργασία των Δεδομένων σας επιτρέπεται μόνο σε εξουσιοδοτημένους από εμάς εργαζόμενους και συνεργάτες μας, αποκλειστικά για τους σκοπούς που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική (βλ. παραπάνω: «Ποιοι έχουν πρόσβαση στα Δεδομένα σας;»).

  • Ποια δικαιώματα διατηρείτε σε Προσωπικά σας Δεδομένα που τυχόν συλλέγουμε;

Πρώτα από όλα, έχετε το δικαίωμα να ενημερώνεσθε από εμάς εάν επεξεργαζόμαστεΔεδομένα σας.

Σε περίπτωση που επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας, μπορείτε να μας ζητήσετε να ενημερωθείτε για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των Δεδομένων σας που τηρούμε, σε ποιους τα διαβιβάζουμε, πόσο διάστηκα τα αποθηκεύουμε και αν τα χρησιμοποιούμε για αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων.

Αν διαπιστώσετε ότι τα Δεδομένα σας περιέχουν ανακριβή στοιχεία, μπορείτε να ζητήσετε τη διόρθωση τους (π.χ. τη διόρθωση ονόματος ή την ενημέρωση αλλαγής τηλεφωνικού αριθμού).

Μπορείτε επίσης να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα Δεδομένα που έχετε παράσχει ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλον Υπεύθυνο Επεξεργασίας. Μπορείτε να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των Δεδομένων σας ή να άρετε τη συγκατάθεση σας και εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας, εφόσον δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που να υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας.

Μπορείτε να εξασκήσετε το δικαίωμα στη λήθη και να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα Δεδομένα σας αν δεν είναι πλέον απαραίτητα για τους σκοπούς για τους οποίους έχουν συλλεχθεί ή αν επιθυμείτε να ανακαλέσετε την συναίνεση σας, στην περίπτωση που αυτή είναι η μόνη νόμιμη βάση επεξεργασίας.

Για όσο χρόνο εκκρεμεί η εξέταση των αντιρρήσεων σας ως προς την επεξεργασία, μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας .

  • Με ποιον τρόπο μπορείτε να ασκείτε τα δικαιώματα σας;

Για να ασκήσετε τα παραπάνω δικαιώματα σας μπορείτε να μας στείλετε σχετικό αίτημα στην ταχυδρομική διεύθυνση της Εταιρείας (Κ. Βάρναλη 54, Χαλάνδρι) ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (dpo@intelligentmedia.gr) με τίτλο «Άσκηση δικαιώματος πρόσβασης/ διόρθωσης/ διαγραφής/ περιορισμού/ εναντίωσης», ανάλογα με την περίπτωση. Θα το εξετάσουμε και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Τέλος, σε περίπτωση που πιστεύετε πως τα δικαιώματα σας παραβιάζονται, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε σχετική καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

  • Σε πόσο διάστημα θα απαντήσουμε στα αιτήματα σας;

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό και σε κάθε περίπτωση μέσα σε ένα (1) μήνααπό τη στιγμή που θα λάβουμε κάποιο αίτημα σας.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν το αίτημα σας είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο ή αν υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτημάτων, θα σας ενημερώσουμε αν χρειαστεί να λάβουμε παράταση άλλων (2) δύο μηνών εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε.

Σε περίπτωση όμως που τα αιτήματα σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά, ιδίως αν έχουν επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα, η Εταιρεία μπορεί να ζητήσει την καταβολή εύλογου τέλους για την παροχή της ενημέρωσης ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας ή και να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημα.

  • Πως μπορείτε να πληροφορηθείτε για την εξέλιξη των αιτημάτων σας;

Για σχετικές πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο (+30) 210 68 56 825.

  • Κάνουμε χρήση αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων ή κατάρτισης προφίλ κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας;

Όχι, δεν λαμβάνουμε αποφάσεις, ούτε προβαίνουμε σε κατάρτιση προφίλ, βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας των Δεδομένων.

  • Είναι ασφαλείς οι σύνδεσμοι που σας παρέχουμε προς άλλους ιστότοπους;

Ο ιστότοπος μπορεί να περιέχει χρήσιμους συνδέσμους προς ιστότοπους άλλων οργανισμών τους οποίους θεωρούμε αξιόπιστους. Παρόλα αυτά, κάθε επίσκεψη σας σε τέτοιους ιστότοπους θα γίνεται με δική σας ευθύνη, καθώς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για τις πολιτικές απορρήτου, τις πρακτικές και το περιεχόμενο ιστότοπων και υπηρεσιών τρίτων.

  • Επεξεργαζόμαστε Δεδομένα ανηλίκων;

Σύμφωνα με την πολιτική μας, δεν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα που αφορούν παιδιά κάτω των 16 ετών. Εάν διαπιστώσουμε ότι παρόλα αυτά έχουμε συλλέξει Δεδομένα παιδιού κάτω των 16 ετών, θα προβούμε σε διαγραφή των Δεδομένων αυτών το συντομότερο δυνατό.

  • Ποιο είναι το εφαρμοστέο δίκαιο κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας από εμάς;

Επεξεργαζόμαστε τα Δεδομένα σας σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων EU 2016/679, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

  • Πώς θα ενημερώνεσθε για τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας Πολιτικής;

Η παρούσα Πολιτική ενημερώνεται όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Για τον λόγο αυτόν σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε ανά τακτά διαστήματα την παρούσα Πολιτική ώστε να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα Δεδομένα σας.

Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική ή στον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα, θα σας ειδοποιούμε προτού οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ, είτε δημοσιεύοντας μια ειδοποίηση σε εμφανές σημείο του ιστότοπου είτε με άλλο πρόσφορο τρόπο.

Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για κάθε ζήτημα σχετικό με την επεξεργασία των Δεδομένων σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να απευθύνεστε στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) της Εταιρείας στο τηλέφωνο 210 68 56 825 ή στη δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: dpo@intelligentmedia.gr.__