facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικα στολίδια με αλατοζύμη

Φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικα στολίδια με αλατοζύμηΜια πολύ όμορφη και δημιουργική δραστηριότητα για παιδιά από δύο ετών και άνω, είναι η κατασκευή στολιδιών με πηλό ή με πλαστελίνη. Βέβαια πολλές φορές δεν έχουμε πηλό ενώ τα στολίδια που φτιάχνουμε με πλαστελίνη χαλάνε εύκολα και δε μπορούμε να τα βάψουμε.

Στολίδια από αλατοζύμαροΜια πολύ ωραία και εύκολη λύση είναι το αλατοζύμαρο με το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε τα στολιδάκια μας με κουπ-πατ ή με δικά μας σχεδιάκια και αφού στεγνώσει (περίπου 24 ώρες) μπορούμε και να τα βάψουμε με τέμπερες ή νερομπογιές και να τα πασπαλίσουμε με χρυσόσκονη. Ειδικά τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα μπορούμε να φτιάξουμε μαζί με τα παιδάκια μας όμορφα στολιδάκια για το δέντρο! Κάτι που θα δώσει μεγάλη ικανοποίηση και χαρά σε όλη την οικογένεια!

Πως φτιάχνουμε την αλατοζύμη

Η αλατοζύμη είναι ένα ζυμαράκι που φτιάχνεται με αλεύρι, νερό και αλάτι -χοντρό κατά προτίμηση (το αλάτι το βάζουμε ώστε να μη μουχλιάσουν και να μη χαλάσουν τα στολιδάκια μας ποτέ!)

Δε χρειάζεται ψήσιμο. Η αναλογία είναι:

  • 1 ποτηράκι αλεύρι
  • 1/2 ποτηράκι αλάτι
  • 3/4 του ποτηριού νερό

Αν το μείγμα βγει μαλακό προσθέστε λίγο αλεύρι, αν πάλι βγει σφιχτό προσθέστε λίγο νερό.

Μην ξεχάσετε!

Αν οι κατασκευές σας πρόκειται να γίνουν στολιδάκια για χριστουγεννιάτικο δέντρο να βάλετε μια οδοντογλυφίδα στην κορυφή τους μέχρι να στεγνώσουν ώστε όταν την αφαιρέσετε να περάσετε το κορδονάκι ή την κλωστούλα για να τα κρεμάσετε!

 

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

Στείλτε & εσείς τη συνταγή σας στο info@babyzone.gr και μπορεί να τη δείτε δημοσιευμένη!

Από τη Γιώτα, μέλος του babyzone.gr 

Δοκιμάστηκε & προτείνεται από τη συντακτική ομάδα του babyzone.gr