facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Φτιάχνουμε μπισκότα σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου!

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αυτή η βασική συνταγή γλυκιάς ζύμης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία όχι μόνο μπισκότων αλλά και για κουραμπιέδες («χιονομπαλίτσες»).

Για τις γιορτές των Χριστουγέννων, βέβαια, και για να χαροποιηθούν περισσότερο τα παιδάκια, είναι προτιμότερο να κόψετε τη ζύμη χρησιμοποιώντας φόρμες χριστουγεννιάτικων δέντρων ή άστρων προς διακοσμητική σας τέρψη. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να  ξεκινήσετε τη ζύμη μια ώρα πιο μπροστά  έτσι ώστε να έχει χρόνο να ξεκουραστεί.

Υλικά

  • 1 κούπα ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 3 κούπες χοντρό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον αλεύρι για την επιφάνεια που θα δουλέψουμε
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Χρωματιστές ζαχαρωτές τρουφίτσες.

Εκτέλεση σε 10 βήματα!

1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2 λεπτά ή με μιξεράκι μόνο μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Χτυπήστε τα αυγά  ένα κάθε φορά, προσθέτοντας τη βανίλια.

2. Σε ένα μεγάλο κόσκινο, βάζετε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

3. Κοσκινίστε το, πάνω από το μείγμα των αυγών και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Εάν η ζύμη φαίνεται λίγο κολλώδης, προσθέστε στη μίξη δύο με τρεις επιπλέον κουταλιές της σούπας αλεύρι.

4. Πάρτε τη ζύμη από το μείγμα και κόψτε τη σε δύο μπάλες. Καλύψτε με πανί και βάλτε τες στο ψυγείο για μια ώρα.

5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC.

6. Απλώστε αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα) σε ένα ταψί.

7. Αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο περίπου 10 με 15 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσετε. Ζυμώνετε για λίγο σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Όταν η ζύμη είναι αρκετά εύκαμπτη, την απλώνετε με αλευρωμένο πλάστη σε πάχος περίπου 5 χιλιοστών.

8. Κόψτε τα μπισκότα με τη βοήθεια μιας φόρμας σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, μεταφέρετε τα μπισκότα στη λαδόκολλα.

9. Πασπαλίστε τα μπισκότα, αν θέλετε με ζάχαρη ή με τις χρωματιστές ζαχαρωτές τρουφίτσες.

10. Ψήστε τα μπισκότα για 18 έως 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα τουλάχιστον μια φορά.

 

Προετοιμασία: 20 λεπτά, Έτοιμο σε: 1 ώρα και 40 λεπτά, Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

 

Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά: Μετρώντας τις ποσότητες των υλικών, κόβοντας τα σχήματα των μπισκότων, πασπαλίζοντας τα μπισκότα με τις χρωματιστές τρουφίτσες.

Καλή διασκέδαση!