facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ο Άγιος Βασίλης έρχεται!

Ο Άγιος Βασίλης έρχεται! Εκατομμύρια παιδιά σε όλον τον κόσμο περιμένουν με χαρά τον ερχομό του Αγίου Βασίλη και το μαγικό του ταξίδι σε όλον τον κόσμο.

Κάθε Δεκέμβριο τα παιδιά ακούν την ιστορία ενός γεροδεμένου γέροντα, ντυμένο στα κόκκινα, ο οποίος μπαίνει στα σπίτια των ανθρώπων από τις καμινάδες και παραδίδει δώρα στα καλά παιδιά. Χωρίς αμφιβολία το παραμύθι αυτό έχει μεγαλώσει ολόκληρες γενιές.  Γιατί όμως κάποιος θα πρέπει να μπει στον κόπο να πάρει το τέλειο δώρο στο παιδί του και να δώσει τα εύσημα γι αυτό σε ένα φανταστικό πρόσωπο;

Όλα τα παιδιά ενθουσιάζονται με την ιδέα ότι υπάρχει ένα φανταστικό ή πραγματικό πρόσωπο που μοιράζει δώρα αντί για το μπαμπά και τη μαμά. Δημιουργεί μία μαγεία και κάθε παιδί χτίζει τη δική του ιστορία πάνω σε αυτόν τον μύθο. Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά λατρεύουν τις φανταστικές ιστορίες.

Στην ηλικία των 4-6 τα παιδιά αρχίζουν να έχουν ερωτήσεις σχετικά με το αν ο Άγιος Βασίλης είναι πραγματικό πρόσωπο. Η ικανότητα των παιδιών να σκέπτονται αφηρημένα ξεκινά περίπου στην ηλικία των 6-8 έως την ηλικία των 14.

Ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον Άγιο Βασίλη έχει να κάνει με τον τρόπο που οι γονείς τους τον παρουσιάζουν. Όταν λοιπόν θα είναι έτοιμα να μάθουν, οι γονείς θα πρέπει να επιτελέσουν μια έγκυρη και αξιόπιστη πηγή γνώσης γι αυτά.