facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Θηλασμός. Πόσο συχνά;

Θηλασμός. Πόσο συχνά; Οι ανάγκες του μωρού σας.

Θηλασμός. Πόσο συχνά; Οι ανάγκες του μωρού σας.

Το μωρό κατά μέσο όρο θηλάζει περίπου κάθε τρεις ώρες και για περίπου δέκα λεπτά από τον κάθε μαστό. Λέμε κατά μέσο όρο γιατί κάθε παιδί έχει διαφορετικές ανάγκες.

Κάποια μωρά θέλουν περισσότερο χρόνο θηλασμού και φυσικά πιο συχνά. Στο ερώτημα λοιπόν πόσο συχνά, απαντάμε όσο συχνά θέλει εκέινο.

Είναι καλό να γνωρίζετε ότι η παραγωγή του γάλακτος από το στήθος είναι ανάλογη της ζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο συχνά θηλάζει το μωρό σας, τόσο πιο πολύ γάλα παράγεται από το στήθος σας. Δεν έχουν όλες οι μητέρες την ίδια ποσότητα γάλακτος αλλά μπορούν όλες να κάνουν αποκλειστικό θηλασμό. Επίσης μία μητέρα μπορεί να θηλάζει εναλλάξ -μία φορά από τον ένα μαστό και την επόμενη από τον άλλο. Στην περίπτωση όμως που θηλάζει από τον ένα μαστό θα θηλάζει το διπλάσιο χρόνο.

 

 

Γράφτηκε από: Ελένη Ζαφείρη
Μαία
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.