facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Πώς μπορώ να παροτρύνω το παιδί μου σε ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής;

Πώς μπορώ να παροτρύνω το παιδί μου σε ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής;

Πώς μπορώ να παροτρύνω το παιδί μου σε ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής;

Ερώτηση: "Ο γιος μου είναι 8 ετών και έχει κάποια παραπανίσια κιλά. Τρώει αρκετά, αλλά δεν μας ακούει όταν τον μαλώνουμε. Πώς θα μπορέσω να τον παροτρύνω σε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής;"

Η απάντηση από την ψυχολόγο: "Έχω και δύο κόρες 10 και 11 ετών, οι οποίες τρώνε το ίδιο και είναι αδύνατες, οπότε δε μας αγχώνουν.

Ο τρόπος ζωής της οικογένειας καθρεφτίζεται πάνω στα παιδιά. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που θα πρέπει να κάνετε είναι να δείτε αν ο δικός σας τρόπος διατροφής είναι υγιεινός ή απλά προσπαθείτε να μάθετε το παιδί κάτι που είναι και για εσάς δύσκολο.

Όταν όλοι σας, μαζί και οι κόρες σας διατρέφεστε σωστά, τότε ο γιος σας δε θα νιώθει πως απομονώνεται, κάτι που του είναι δυσάρεστο και είναι φυσικό να αντιδρά. Επίσης, θα πρέπει να τον κάνετε να καταλάβει ότι τη σωστή διατροφή δεν τη θέλετε μόνο για την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά πάνω απ’ όλα για την υγεία του. Θα είναι πιο εύκολο για εκείνον αν τον γράψετε και σε κάποιο άθλημα που του αρέσει. Αν συνεχίζει να παίρνει βάρος, καλό θα είναι βέβαια να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό."

 

 


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.