facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Πέτυχε το στόχο

Δραστηριότητα για παιδιά - 3 έως 6 ετών

Χαρακτηριστικά φυσικής δραστηριότητας: ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων (ρίψη, συγχρονισμός ματιών-χεριών).

 

Χαρακτηριστικά γλώσσας / επικοινωνίας: λεξιλόγιο (αναγνώριση αριθμών και γραμμάτων), αριθμητική και πρόσθεση, μέτρηση, γραφή και σχέδιο.

Μέσο: ρίψη αντικειμένων, στόχοι (χάρτινοι ή από σφουγγάρι για τους εσωτερικούς χώρους).

Χώρος: σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.

Ας παίξουμε!

  • Δημιουργήστε και στήστε μια ποικιλία στόχων με το παιδάκι σας (π.χ. άδεια κουτιά από γάλα για να το ρίξετε ή χάρτινοι στόχοι στον τοίχο). Ρίξτε από κάτω προς τα πάνω ή από πάνω προς τα κάτω για να χτυπήσετε τους στόχους.
  • Αλλάζετε θέσεις φωνάζοντας κάθε φορά ο ένας στον άλλον, ποιόν στόχο να πετύχει και επίσης περιγράψτε δυνατά το πώς («πάνω από το κεφάλι στην ροζ καρδιά» ή «κάτω από τη μέση στο κουτί του χυμού).

 

Δοκιμάστε το!

  • Βάλτε το παιδί σας να διαλέξει την απόσταση που θα διατηρείτε από τους στόχους. Πείτε του να μετρήσει την απόσταση με τα πόδια και βοηθήστε το στο μέτρημα.
  • Αλλάξτε μέγεθος, χρώμα, σχήμα και ύψος στους στόχους και πείτε στο παιδάκι σας να στοχεύσει από το μεγαλύτερο στο μικρότερο, από το πιο κοντινό στο πιο μακρινό, από το πιο χαμηλό σε αυτό που είναι πιο ψηλά.
  • Βάλτε τους αριθμούς από το 1 έως το 5 πάνω στους στόχους και:
  1. Χτυπήστε με τη σειρά τους στόχους εναλλάξ με το μικρό σας.
  2. Χτυπήστε το 1 μια φορά, το 2 δύο φορές κ.ο.κ.
  3. Ρίξτε τρεις φορές πάνω σε στόχους που έχετε ζωγραφίσει κάποια βαθμολογία και βοηθήστε το μικρό σας να προσθέσει το συνολικό αριθμό του σκορ (1+4+2=7).

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.