facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Οι πρώτες διαδρομές με το σχολικό

Οι πρώτες διαδρομές με το σχολικό

Μπορεί να αισθάνεται μία ανασφάλεια τις πρώτες ημέρες με την ιδέα του σχολικού. Όλοι και όλα γύρω τού φαίνονται ξένα. Προετοιμάστε ψυχολογικά το παιδάκι σας να μετατρέψει τις καθημερινές βόλτες με το σχολικό σε παιχνίδι!

Ήρθε το σχολικό!

 Εξηγήστε στο παιδάκι σας, ειδικά τις πρώτες ημέρες που δε θα έχει συνηθίσει, ότι θα ξαναγυρίσει και θα το περιμένετε στο ίδιο σημείο. Μπορεί να εκφράσει μία ανασφάλεια για το εάν θα ανέβει στο σωστό λεωφορείο ή εάν θα κατέβει στη σωστή στάση. Καθησυχάστε το λέγοντάς του ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί καθώς η δασκάλα θα φροντίσει να ανέβει στο σωστό λεωφορείο και η συνοδός στο λεωφορείο να κατέβει εκεί που πρέπει. Δείξτε του πόσο ενδιαφέρουσα μπορεί να γίνει η διαδρομή με το σχολικό: μπορεί να κάτσει με ένα φίλο του, να χαζεύει τη διαδρομή, να κάνει καινούργιους φίλους.

Καλημέρα κύριε Γιώργο!

Θα συστηθούμε με τον οδηγό και θα συγκρατήσουμε το όνομά του! Καλό θα είναι να ρωτήσουμε και πως θα επικοινωνήσουμε μαζί του σε ώρα ανάγκης.

Προσέχω για να μη χτυπήσω!

Του εξηγούμε ότι ο οδηγός είναι πολύ προσεχτικός αλλά θα πρέπει να είμαστε και εμείς γιατί υπάρχουν κάποια σημεία γύρω από το λεωφορείο που μπορεί ο οδηγός να μη μας δει. Πριν επιβιβαστούμε στεκόμαστε από τη μεριά της πόρτας και όταν κατεβαίνουμε από αυτό, απομακρυνόμαστε από το λεωφορείο από τη μεριά του πεζοδρομίου.

Μαμά τα άλλα παιδάκια με πειράζουν!

Αν το παιδί σας παραπονιέται ότι τα άλλα παιδιά στο σχολικό το πειράζουν, καλό είναι να το αναφέρετε στον οδηγό και στη διεύθυνση του σχολείου.

Χαρούμενη σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια με πολλά πολλά χαμόγελα!!

 

Από τη συντακτική ομάδα του babyzone.gr

 


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.