facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Παιδικός Στραβισμός

Παιδικός Στραβισμός

Ο στραβισμός στα παιδιά, είτε συγγενής είτε επίκτητος, αποτελεί ένα πρόβλημα που πρέπει να διαγιγνώσκεται και να διορθώνεται έγκαιρα, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις στην πορεία της ζωής τους.

Ισορροπημένη και πλήρης διατροφή για γερά οστά

Ισορροπημένη και πλήρης διατροφή για γερά οστά

Το ασβέστιο

Τα οστά είναι ένας ζωντανός ιστός που καθημερινά χτίζεται και αποδομείται στον οργανισμό μας. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να υπάρχει ένα θετικό ισοζύγιο, ώστε να υπερτερεί ως σχηματισμός νέου οστού. Διαφορετικά, εάν η αποδόμηση υπερτερεί, οδηγούμαστε στην οστεοπόρωση.

Ωτοπλαστική σε αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά)

Ωτοπλαστική σε αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά)

Τα αφεστώτα ώτα είναι μία συνηθισμένη πάθηση η οποία απασχολεί πολλά παιδιά, τόσο αγόρια όσο και κορίτσια. Είναι ορατή από την ώρα που γεννιούνται και τους ακολουθεί σε όλη την υπόλοιπη ζωή.

Η πρώτη επίσκεψη στον παιδοοφθαλμίατρο

Η πρώτη επίσκεψη στον παιδοοφθαλμίατρο

Η πρώτη επίσκεψη σε παιδοοφθαλμίατρο καλό είναι να γίνεται στην ηλικία των 3-4 ετών. Οι γονείς θα πρέπει να παρατηρούν τα μάτια των παιδιών τους και να αξιολογούν πιθανή παρέκκλιση των ματιών του (προς τη μύτη=συγκλίνων, προς τα αυτιά=αποκλίνων).

Στραβισμός vs Ψευδοστραβισμός

Στραβισμός vs Ψευδοστραβισμός

Οι γονείς συνηθίζουν να παρατηρούν τα μάτια των παιδιών τους και να ανησυχούν όταν κρίνουν ότι δεν «ευθυγραμμίζονται». Η κατάσταση αυτή, όταν δηλαδή οι άξονες των δυο ματιών δεν είναι παράλληλοι, καλείται στραβισμός.

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.