facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ερώτηση από Χρύσα (27.4.2015)

“Αξιότιμη κυρία Φοντόρ, θα ήθελα την επαγγελματική σας εμπειρία σε κάτι που με απασχολεί πολύ. Έχω ένα αγοράκι που κλείνει τα 3 τον Ιούλιο και είναι 13 κιλά και 300 γραμμάρια. Το ύψος του είναι 97 πόντοι. Από τις καμπύλες ανάπτυξης βλέπω ότι είναι αρκετά αδύνατος αν και η παιδίατρός μας θεώρει ότι είναι εντάξει. Δεν τρώει τίποτα παχυντικό, ούτε καν σοκολάτα. Δεν του αρέσουν και τρώει φρούτα, λαχανικά πχ καρότα, του αρέσει το λεμόνι στο φαγητό πολύ και τρώει πολύ μικρή ποσότητα φαγητού σαν σπουργίτι. Τρώει λίγο κρέας και ψάρι. Τι να κάνω για να βοηθήσω την ανάπτυξή του. Φέτος τον πήγα παιδικό και είναι μονίμως άρρωστος! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων”

Απάντηση από διαιτολόγο (29.4.2015)

Ερώτηση από Κατερίνα (8.4.2015)

“Καλησπέρα θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να κάνω την τεσσάρων χρονών κόρη μου να δοκιμάζει νέες τροφές. Δε δοκιμάζει αν δεν τις αρέσει η εμφάνιση του φαγητού.”

Απάντηση από διαιτολόγο (9.4.2015)

Ερώτηση από Άννα (11.3.2015)

"Καλησπέρα, Έχω εναν γιο 6,5 χρονών ο οποιος αρνειται πεισματικα ακομα και να δοκιμασει φρούτα και λαχανικα (σαλατες), και γενικα δεν τρωει πολυ. Αντιθέτως του αρεσει οτιδήποτε ανθυγιεινό, πατατακια, σοκολάτες κα. Το βάρος του ειναι γύρω στα 16 κιλα με 1,16 υψος. Πώς μπορώ να τον κάνω να αρχίσει να τρώει υγιεινά; Σας ευχαριστώ"

Απάντηση από διαιτολόγο (18.3.2015)

Ερώτηση από Τούλα (11.3.2015)

"Ο γιος μου σε λίγο θα κλείσει τα 7. Είναι δύσκολος στο φαγητό του, είναι μόλις 20 κιλά...δεν είναι υπερβολικά λίγα; Πως να αντιμετωπίσω την ανορεξία του; Κάποιο βοήθημα για να ανοίξει η όρεξή του; Πείτε μου παρακαλώ τη γνώμη σας. Ευχαριστώ!"

Απάντηση από διαιτολόγο (14.3.2015)

Ερώτηση απο Nicki (9.4.2014)

"Καλησπέρα. Έχω ένα κοριτσάκι 4 ετών. Το ύψος της είναι 105cm και το βάρος της 21,5kg. Αν και προσέχω πάρα πολύ τη διατροφή της (στα πλαίσια του φυσιολογικού ώστε να μη γίνομαι και καταπιεστική) η μικρή βάζει συνέχεια βάρος. Θέλω να τονίσω ότι τρέφεται μόνο με σπιτικά προϊόντα και δεν τρώει άχρηστες τροφές (μπισκότα γκοφρέτες κλπ). Από μωρό είχε αυξημένο βάρος και ποτέ δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε φυσιολογικά επίπεδα. Η ερώτηση μου είναι μέχρι πιο σημείο μπορείς να στερείς από ένα παιδί πράγματα που τρώνε τα άλλα παιδάκια εφόσον πλέον παρατηρώ ότι έχει αρχίσει και αντιδρά όταν της "απαγορεύω" να τρώει κάτι. Ευχαριστώ."

Απάντηση απο ειδικό (12.4.2014)

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.