facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

3η χρονιά "Από που πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;". Συνέντευξη με την Αγγελική Φράγκου

Από που πάνε για το κάστρο, παρακαλώΒρεθήκαμε στην πρόβα της θεατρικής παράστασης “Από Πού Πάνε Για το Κάστρο, Παρακαλώ;” στο θέατρο Εν Αθήναις, όπου για 3η συνεχόμενη χρονιά θα δείχνει στα μικρά και μεγάλα παιδιά τον δρόμο προς το "Κάστρο". Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τη γλυκύτατη και πολυταλαντούχα Αγγελική Φράγκου η οποία εκτός από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο έργο, βρίσκεται πίσω από τη σύλληψη της ιδέας, είναι παραγωγός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού! Μία παράσταση που προτείνουμε ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε εσείς με τα μικρά σας. Ιδού τι μας είπε!

Από που πάνε για το κάστρο, παρακαλώΑγγελική, αρχικά συγχαρητήρια για το μεγάλο ταξίδι που πραγματοποίησε η ομάδα Θέατρο Ρετρό και η παράστασή σας στη Νορβηγία! Πες μας λίγα λόγια για το στόχο αυτό και τι συμβολίζει για εσάς αυτό το ταξίδι;

Σας ευχαριστώ θερμά, για τα καλά σας λόγια! Αυτό το ταξίδι είναι η απάντηση στην ερώτηση ‘Από πού πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;’. Με αυτό το ταξίδι η αναζήτησή μας, ύστερα από δύο χρόνια, έφτασε στον προορισμό της, τη Νορβηγία. Θεωρούσαμε καθήκον μας να πάμε το μύθο στη χώρα που γεννήθηκε. Για την ομάδα μας αυτή η κίνηση είναι μια πράξη ωρίμανσης και ενηλικίωσης. Και για να είμαι συνεπής στην ερώτησή σας, το ταξίδι αυτό συμβολίζει την “οχύρωση” του “κάστρου” μας.

Τι ανταπόκρισης έτυχε το εγχείρημά σας από τους μικρούς και μεγάλους, Έλληνες και Νορβηγούς θεατές, της παράστασης στο Ελληνόφωνο σχολείο Νορβηγίας στο Όσλο;

Οφείλω να παραδεχτώ πως η ανταπόκριση τους ήταν ιδιαίτερα θερμή! Μας τίμησαν οι Έλληνες από όλες τις Ελληνικές κοινότητες της Νορβηγίας. Ήρθαν Έλληνες που δεν είχαν παιδιά, μόνο και μόνο επειδή μια Ελληνική παράσταση βρισκόταν στο Όσλο. Οι Νορβηγοί μάς ρωτούσαν από πού βρήκαμε το μύθο τους, και μας έφεραν το αυθεντικό Νορβηγικό παραμύθι. Ήταν μια πολύ ζεστή βραδιά! Και σαν κοινό ήταν πολύ διαφορετικό. Ήταν κυριολεκτικά ήσυχοι. Μικροί, μεγάλοι! Τόσο που αναρωτιόμασταν αν όντως είχαμε κοινό από κάτω. Εν κατακλείδι, ήταν πολύ συγκινητικό το ότι συναντήσαμε και γνωρίσαμε τους ομογενείς μας, με μια τόσο ωραία και ουσιαστική αφορμή, να παίξουμε θέατρο για τα παιδιά τους!

Πόσο εύκολο είναι για μία ομάδα νέων ανθρώπων να επιτυγχάνει τα όνειρά μέσα στο περιβάλλον που όλοι μας βιώνουμε σήμερα. Είχατε υποστηρικτές σε αυτήν σας την προσπάθεια;

Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Δεν ξέρω πως θα ακουστεί αυτό, αλλά στην Ελλάδα του 2013, το να προσπαθείς να υλοποιήσεις το όνειρο σου, είναι τόσο άγριο και φαίνεται τόσο παράλογο όσο και οι δοκιμασίες που περνάνε οι ήρωες στα παραμύθια! Στο τέλος όμως βρίσκεις το σύμμαχο-συμπαραστάτη σου. Βιώσαμε κυριολεκτικά το τρίπτυχο της δομής του παραμυθιού ‘αρχή – κρίση – επίλυση’. Το να πάμε την παράσταση στη Νορβηγία, ήταν κάτι που το σκεφτόμουν από την πρώτη σεζόν του “κάστρου”. Πέρυσι τον Οκτώβρη και αφού ξεκίνησαν οι παραστάσεις της δεύτερης σεζόν μας, αποφάσισα να το τοποθετήσω σε λέξεις και να το εκφράσω στους συνεργάτες μου. Κάτι που στην αρχή ακούστηκε μη επιτεύξιμο, για μια νεοσύστατη ομάδα σαν τη δική μας. Με την είσοδο του 2013 αρχίσαμε πια να εργαζόμαστε συνειδητά πάνω στην ιδέα αυτή, για το πώς από σκέψη θα γίνει πράξη το όραμα του ταξιδιού της παράστασης. Μιλήσαμε με πάνω από εκατό εταιρείες μέχρι να έρθει η στιγμή να κρατήσουμε τα αεροπορικά εισιτήρια στα χέρια μας! Στην αρχή αυτής της πορείας νόμιζα πως για να βρεθούν οι χορηγοί του ταξιδιού αρκούσε ο σκοπός του ταξιδιού. Ότι πάμε στα παιδιά του Ελληνόφωνου σχολείου! Στη συνέχεια όμως φάνηκε πως η οικονομική κρίση έχει κάνει καλά τη δουλειά της… Καταφέραμε όμως, ύστερα από επίμονη και συνειδητή εργασία έξι μηνών, να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια και να πάρουμε το πολυπόθητο αεροπλάνο για το Όσλο! Με την ευκαιρία της ερώτησης σας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να εκδηλώσω την εκτίμηση μου στους συνεργάτες μου, Μαργαρίτα Κυραγιάννη, Άννα Μαγουλιώτη, Μάρθα Κλουκίνα, Δημήτρη Κατσιμίρη, Μαρία-Φανή Ψαθά, Domenico Bonassi, που για μένα είναι οι αρχικοί υποστηρικτές του έργου μας. Και στην συνέχεια να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, την 'Det Norske Veritas' Ελλάδος και την Κα Σουρή, την 'North Events' και τον Κο Μπαμπάνη, το Κοινωφελές 'Ίδρυμα Λάτση' και τις κυρίες Παπαδοπούλου και Σπανάκη, την 'Gaea' και τον Κο Διαμαντάκο, την 'Jotun' Ελλάδος και τη Κα Σκούρτη, τη 'Lufthansa' Ελλάδος και τους Κο Μελά και Κα Κουφλή, την 'Κούλου' και την Κα Κούλου, η συμπαράσταση των οποίων υπήρξε καταλυτική για την επίτευξη του στόχου μας. Τέλος ευχαριστούμε την Νορβηγική Πρεσβεία στην Ελλάδα και την κα Σορδίνα για την ορθή της καθοδήγηση. Όπως και την εφημερίδα 'Τaλκ' και την Κα Δήμου που είναι ο μεγάλος χορηγός επικοινωνίας της παράστασης.

“Από Πού Πάνε Για το Κάστρο, Παρακαλώ;” για τρίτη χρονιά λοιπόν! Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τη φετινή χρονιά.

Στην εποχή που διανύουμε, νομίζω δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Μπορείς μόνο να εργάζεσαι με αφοσίωση, αγάπη και επιμέλεια. Κατ’ εμέ αυτή είναι η οδός για να συναντηθούμε με τα καλύτερα και τα ανώτερα. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

Από την συντακτική ομάδα του babyzone.gr

 


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.