facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Χριστούγεννα με την παιδική παράσταση Βατραπουνζέλ!

Αυτά τα Χριστούγεννα επιλέξαμε την παιδική παράσταση «Βατραπουνζέλ» με σκοπό να δούμε και φέτος από κοντά τη δουλειά που κάνει η ομάδα της Θέατρο ΡΕΤΡΟ και πως ανταποκρίνονται οι καλεσμένοι της!

Θέατρο για το παιδί και το παιδί μέσα μας

Την Κυριακή 27 Δεκεμβριου το babyzone παρακολούθησε την εορταστική Βατραπουνζέλ. Τα παιδάκια συμμετείχαν με χειροκροτήματα και επιφωνήματα χαράς καθόλη τη διάρκεια και οι ηθοποιοί έδωσαν για ακόμη μία φορά ένα μοναδικό αποτέλεσμα που φαίνεται να μένει ανεξίτηλο με τα πιο χαρούμενα χρώματα στις καρδιές μικρών και μεγάλων θεατών.

Την παράσταση την γνωρίζαμε και την είχαμε ξαναδεί. Κάθε φορά, όμως, που βλέπεις την Βατραπουνζέλ είναι μία πολύ δυνατή εμπειρία την οποία δύσκολα μπορείς να περιγράψεις. Φέτος η παράσταση έχει πολλές αλλαγές σε σκηνοθεσία και ηθοποιούς. Έχει γίνει μία εκ νέου σκηνοθεσία του θεατρικού έργου από τον νεαρό ηθοποιό και σκηνοθέτη Αιμίλιο Αλεξανδρή. Ακόμη, το έργο παρουσιάζεται με νέα διανομή ηθοποιών την οποία στελεχώνουν η Βάλια Παπακωνσταντίνου και η Νίνα Αδαμοπούλου. Μη παραλείψουμε να πούμε πως το έργο παρουσιάζεται από τις ηθοποιούς σε τρεις γλώσσες! Ελληνικά, Αγγλικά & Γερμανικά! Η παράσταση στην αρχή της θεατρικής σεζόν ταξιδέψε στην Γερμανική πρωτεύουσα και παίχτηκε στο Ελληνογερμανικό νηπιαγωγείο Βερολίνου. Η ΒατΡαπουνζέλ μετά την επιστροφή παρουσιάζεται σταθερά κάθε Κυριακή στο φιλόξενο 'ΠΟΛΗ' Θέατρο.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο 2016

Κυριακή, λοιπόν, στο κέντρο της πόλης και η ώρα είναι 3 παρά 15. Το Θέατρο Πόλη είχε αρχίσει να γεμίζει από παιδικές φωνές και γονείς που προετοιμάζονταν να νιώσουν έστω και για λίγο ξανά παιδιά. Άλλωστε το σλόγκαν της ομάδας: "Θέατρο για το παιδί και το παιδί μέσα μας", το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του θεάτρου προϊδεάζει στην κατεύθυνση αυτή! Η Αγγελική Φράγκου, καλλιτεχνική διευθύντρια της Θέατρο ΡΕΤΡΟ, μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε στον όμορφο και ζεστό χώρο του Θεάτρου.

Από την είσοδο μέχρι το φουαγιέ του Θεάτρου όλα έδειχναν έτοιμα να μας υποδεχτούν σε ένα χαρμόσυνο χριστουγεννιάτικο κλίμα. Άλλωστε για αυτό οι συντελεστές, μας είχαν υποσχεθεί πολλές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες! Γεμάτοι ενθουσιασμό από τη θερμή υποδοχή της ομάδας, αρχίσαμε από πολύ νωρίς να νιώθουμε άνετα και οικεία μέσα σε ένα πολύ όμορφα και εορταστικά διακοσμημένο χώρο.

Χριστουγενιάτικο δέντρο ευχών

Δέντρο ευχών για τα παιδιά! Τα στολίδια είναι χειροποίητα και φτιαγμένα από την ηθοποιό της παράστασης Βάλια Παπακωνσταντίνου. Τα παιδιά γράφουν την ευχή τους με τη βοήθεια της Βάλιας και ύστερα τοποθετούν το στολίδι μόνα τους στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Δέντρο ευχών

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ήταν πανέτοιμα να δεχτούν πολύχρωμες ευχές από τα παιδάκια και τους γονείς τους! Μαζί τους και εμείς ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα και γίναμε μαζί τους και πάλι παιδιά!

Ζωγραφιές με τα παιδιά στη Βατραπουνζέλ

Με την ολοκλήρωση της παράστασης και ενώ τα ματάκια των παιδιών διψούσαν για συνέχεια, είχε έρθει η ώρα για πολλές χαρούμενες και χρωματιστές δραστηριότητες! Η Αγγελική Φράγκου μας έχει αποδείξει ότι οι παραστάσεις της είναι μία εμπειρία ζωής γεμάτη διδάγματα και συμβολισμούς. Το σύνθημα δόθηκε και όλοι μαζί παιδιά και γονείς στοιχηθήκαν και έφτιαξαν ένα χαρούμενο τρενάκι που ξεκίνησε με προορισμό τη σκηνή του Θεάτρου Πόλη. Στόχος της δραστηριότητας η δημιουργία μίας ζωγραφιάς από κάθε παιδάκι με θέμα ‘Ζωγραφίζω αυτό που μου έκανε εντύπωση από την ΒατΡαπουνζέλ’. Οι συντελεστές μάς ενημέρωσαν πως στην αρχή του καλοκαιριού θα γίνει μια έκθεση ζωγραφικής με όλες τις ζωγραφιές μικρών και μεγάλων και ύστερα οι ζωγραφιές θα δοθούν σε ιδρύματα και νοσοκομεία.

Ζωγραφιές για τον Αι Βασίλη

Όσο τα παιδιά και οι μεγάλοι ολοκλήρωναν τη ζωγραφιά τους, μπορούσαν να απολαύσουν τις Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες του φουαγιέ! Δύο δέντρα ευχών περίμεναν τους καλεσμένους. Τα παιδιά πήγαιναν κατευθείαν στο δέντρο ευχών και έφτιαχναν τη δική τους ευχή, ενώ οι μεγάλοι πήγαιναν στο δικό τους δέντρο ευχών για να το στολίσουν με την ευχή τους.

Ευχές σε Χριστουγενιάτικο δέντρο

Μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα ήταν η συγγραφή ενός γράμματος στον Άγιο Βασίλη, καθώς το ζητούμενο ήταν να γράψουμε όχι τι δώρο θέλουμε εμείς, αλλά τι δώρο θέλουμε να δωρίσουμε στον Άγιο Βασίλη!

Γράμμα στον Αι Βασίλη

Μοναδική και η ζωγραφική προσώπου, κατά την οποία τα παιδιά κυριολεκτικά μεταμορφώνονταν με Χριστουγεννιάτικα σχέδια όπως Elsa, χιονάνθρωπος, Άγιος Βασίλης, τάρανδος αλλά και άλλες ζωγραφικές επιθυμίες των παιδιών!

Η 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ' είχε διακοσμήσει όλο το φουαγιέ με μια χειροποίητη έκθεση με τα έθιμα από όλη την Ελλάδα! Σε αυτή την έκθεση μάθαμε τι σημαίνει το 'ποδαρικό' , τι είναι 'τα καρύδια', 'οι μωμόγεροι', 'τα τηγανούρια', 'το τάισμα της βρύσης' και πολλά ακόμα Ελληνικά παραδοσιακά έθιμα.

Στο τέλος και κατά την έξοδό μας 'αναβίωνε' το Κεφαλονίτικο έθιμο 'Κολόνιες'. Σε αυτό το έθιμο οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς πριν έρθει το νέο έτος βγαίνουν στους δρόμους και ραίνουν ο ένας τον άλλον με κολόνιες! Μας αρωμάτισαν με ροδόνερο και μας είπαν το ποίημα που λένε οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς: "Ήρθαμε με ρόδα και ανθούς να σας ειπούμε χρόνους πολλούς. Καλή αποκοπή!"

Φεύγοντας η "Θέατρο ΡΕΤΡΟ" έδινε σε κάθε παιδί ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο το οποίο δεν θα σας αποκαλύψουμε γραπτώς!

Το babyzone πέρασε πολύ όμορφα με την Χριστουγεννιάτικη ΒατΡαπουνζέλ! Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα και σας ενημερώνουμε πως την επόμενη Κυριακή στις 03 του μηνός η ΒατΡαπουνζέλ θα κόψει την βασιλόπιτα μαζί με όλους τους θεατές της!

Συντακτική ομάδα babyzone
Γράφτηκε από: Συντακτική ομάδα babyzoneWebsite: https://www.babyzone.gr/
Άλλες πληροφορίες
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.