facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Συνέντευξη με την Αγγελική Φράγκου για την ΒατΡαπουνζέλ

Συνέντευξη με την Αγγελική Φράγκου για την ΒατΡαπουνζέλΗ ΒατΡαπουνζέλ ξεκίνησε φέτος δυναμικά τη σεζόν με ανανεωμένο σενάριο & σκηνοθεσία καθώς και νέους ηθοποιούς. Την είδαμε και πραγματικά το αποτέλεσμα δε μας άφησε ασυγκίνητους. Γελάσαμε, ταξιδέψαμε, μαγευτήκαμε. Πριν όμως ξεκινήσει η νέα σεζόν ταξίδεψε στη Γερμανία, στο Βερολίνο όπου τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να δουν την παράσταση στα Ελληνικά! Ας δούμε όμως τι μας είπε η Αγγελική Φράγκου, παραγωγός της ομάδας 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ', ηθοποιός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού.

1. Ταξιδέψατε αυτήν τη χρονιά στο Βερολίνο και πέρυσι στο Όσλο, ώστε να μεταφέρετε την εκάστοτε παράστασή σας στην γενέτειρα χώρα. Η τελευταία παράστασή σας η “ΒατΡαπουνζέλ” και η πρώτη “Από πού πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;”. Ποιο είναι το κριτήριό σας στην επιλογή του παραμυθιού για την μετουσίωσή του σε θεατρική παράσταση;

vatrapounzel Berlin

Όσον αφορά στην επιλογή του παραμυθιού για την πρώτη μας παράστασή το 'Από που πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;' τα κριτήρια ήταν εντελώς προσωπικά καθώς το συγκεκριμένο παραμύθι είναι το αγαπημένο μου από όταν ήμουν παιδί και έτσι ήταν μέσα στους στόχους μου να γίνει παράσταση.

Σχετικά με την 'ΒατΡαπουνζέλ' μας πρώτα σκεφτήκαμε το ύφος της παράστασης που θέλουμε (απλή σε σκηνικα ,πολυεπίπεδη σε νοήματα και υποκριτικές) και ύστερα έγινε η επιλογή των παραμυθιών.

2. Σκέφτεστε να μεταφέρετε και κάποιο ελληνικό παραμύθι στη σκηνή;

Κατά μία έννοια υπάρχουν Ελληνικά στοιχεία και στα δύο θεατρικά έργα.

Η 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ' ψάχνει μύθους από όλο τον κόσμο που να έχουν τη βάση τους σε αντίστοιχους Ελληνικούς.

Στην παράσταση 'Από που πανε για το κάστρο, παρακαλώ;' το Ελληνικό στοιχείο είναι πως οι Νορβηγοί βάσισαν το παραμύθι τους στον Ελληνικό μύθο 'Έρως και Ψυχή' αλλά και η 'ΒατΡαπουνζέλ' έχει Ελληνικά στοιχεία, μπορεί να είναι τα παραμύθια Γερμανικά αλλά το Ελληνικό χαρακτηριστικό είναι ο μύθος της 'μεταμόρφωσης' στοιχείο που υπάρχει έντονα στην Ελληνική μυθολογία.

Μπορεί να μην έχουμε μεταφέρει ακόμα κάποιο Ελληνικό παραμυθι στη σκηνή όμως με κάθε παράστασή μας μεταφέρουμε Ελληνικά στοιχεία.

3. Φέτος ταξιδέψατε στο Βερολίνο με την ΒατΡαπουνζέλ. Σε ποιον χώρο φιλοξενήθηκε και ποια ήταν η εμπειρία σας;

Είχαμε τη χαρά και την τιμή να παίξουμε στο FILIA Griechish-Deutsche Kindertagesstätte. Ήταν μια γενναιόδωρη εμπειρία. Οι γονείς και τα παιδιά ήταν πολύ ζεστοί μαζί μας. Οι γονείς μάς έλεγαν ότι ήταν συγκινητικό που τα παιδιά τους άκουσαν την Ελληνική γλώσσα. Και τα παιδιά σαν κοινό είχαν διαφορετική συμπεριφορά. Ήταν πολύ πολύ σοβαρά. Στο τέλος οι γονείς, μας πρότειναν να ξαναπάμε και τα παιδιά μάς έδωσαν για ενθύμιο τις ζωγραφιές τους! Για την υλοποιήση της παράστασης συνεργαστήκαμε με το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βερολίνου και με την Ελληνική Κοινότητα. Η ομάδα εθελοντών Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου φρόντισε για τη διαμονή μας και το ταξίδι της 'ΒατΡαπουνζέλ' στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Aegean. Ήταν σημαντική αυτή η εμπειρία καθώς κάτι Ελληνικό βγήκε στο εξωτερικό, γνωρίσαμε νέους φίλους και το κυριότερο οι ήρωες της 'ΒατΡαπουνζέλ' γνώρισαν τον τόπο καταγωγής τους.

4. Το παρακολούθησαν παιδάκια από Ελλάδα ή όχι μόνο;

Είχαμε παιδιά – θεατές και από Ελλαδα και από Γερμανία. Το σχολείο που παίξαμε ήταν Ελληνογερμανικό.

5. Πού μπορούμε να δούμε την ΒατΡαπουνζέλ;

Μπορείτε να τη δείτε κάθε Κυριακή στις 15.00 στο 'ΠΟΛΗ' Θέατρο του Δάνη Κατρανίδη στην Πλ.Βικτωρίας. Η παράσταση παίζεται στα Ελληνικά, στα Αγγλικά και στα Γερμανικά και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών.

Εαν έρθετε αυτή την περίοδο έως και τις 03 Γενάρη 2016, να δείτε την 'ΒατΡαπουνζέλ' θα μπορέσετε να συμμετέχετε και στις Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες που έχουμε μετά το τέλος της παράστασης με θέμα τα Ελληνικά παραδοσιακά έθιμα από όλη την Ελλάδα!

6. Τι άλλο μπορούμε να απολαύσουμε από την Θέατρο Ρετρό;

Μπορείτε να απολαύσετε την παράσταση 'Η πριγκίπισσα & το μπιζέλι'! Μία παράσταση για νήπια 3 έως 6 ετών βασισμένη στο παραμύθι του Δανού Χανς Κρίστιαν Αντερσεν. Το έργο πραγματεύεται το θέμα της ισότητας. Το κείμενο είναι γραμμένο σε ποιητικό λογο, η παράσταση είναι μια solo perfomance με ηθοποιό και κούκλες. Παίζεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Η πριγκίπισσα και το μπιζελι είναι μια παράσταση που περιοδεύει εντός και εκτός Αττικής. Θα χαρούμε να σας συναντήσουμε!

 Από τη συντακτική ομάδα του babyzone.gr


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.