facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Πειθαρχία σε παιδιά 0-12 ετών

pitharxia paidiou
pitharxia paidiou - pitharxia paidiou

Πειθαρχία και Μωρό

Είναι χάσιμο χρόνου και ίσως βλαβερό να προσπαθήσετε να πειθαρχήσετε ένα μωρό.  Το θέμα είναι ότι δεν μπορούν να σκεφτούν μελλοντικά, να καταλάβουν λογική ούτε να θυμηθούν αυτό που θέλετε.

Ότι και να κάνει το μωρό ΔΕΝ το κάνει για να σας εκνευρίσει και προ πάντως, δεν κάνουν κάτι επίτηδες.

Το μωρό χρειάζεται τρυφερότητα και ήρεμα λόγια για να μάθει ότι ο κόσμος γύρω του είναι φιλικός,  ασφαλής και ότι εσείς θα το προστατέψετε.

Μέθοδοι Πειθαρχίας Παιδιού

Child discipline methods article

Child discipline methods article - Child discipline methods article

Υπάρχουν πολλοί τρόποι και μέθοδοι πειθαρχίας. Ορισμένοι απ΄ αυτούς, μπορεί να βοηθήσουν το παιδί να μάθει και να χτίσει πάνω στην δυνατή σύνδεση που υπάρχει μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Άλλοι τρόποι και μέθοδοι μπορεί να κάνουν το παιδί να υπακούσει, αλλά δεν το βοηθάνε πάντα να μάθει τι προσδοκίες έχουν οι γονείς από αυτό. Επιπλέον, υπάρχουν και μεγάλες πιθανότητες οι μέθοδοι αυτοί, να του μάθουν και πράγματα που δεν θέλετε πραγματικά.

Γονείς: οι κανόνες και τα όρια που θέτουμε στα παιδιά

Child discipline

Child discipline - Child discipline

Γίνατε γονιός; Προσπαθήστε να προσδιορίστε νωρίς τους οικογενειακούς κανόνες με το παιδί σας έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα. Οι κανόνες πρέπει να είναι απλοί, σταθεροί και προμελετημένοι. Μπορούν να προσαρμοστούν και να προσαρμόζονται καθώς το παιδί μεγαλώνει, ωριμάζει και γίνεται πιο ανεξάρτητο.