facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

«Πατατατί» - Συνέντευξη με τη Μυρτώ Μακρίδη

πατατατι συνεντευξη

πατατατι συνεντευξη
Μόλις πληροφορηθήκαμε για την παιδική παράσταση «Πατατατί» σπεύσαμε να ρωτήσουμε την Μυρτώ Μακρίδη σκηνοθέτη, συγγραφέα αλλά και πρωταγωνίστρια, τι διαδραματίζεται στη σκηνή του θεάτρου «104».

Σε ποιές ηλικίες παιδιών απευθύνεται η παράσταση «Πατατατί»;

Η παράσταση είναι για παιδιά 2.5 έως 10 ετών μιας και η κάθε ηλικία βλέπει και αντιλαμβάνεται κάτι διαφορετικό απ' το ΠΑΤΑΤΑΤΙ

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την παράσταση;

Η ιστορία του Πατατατί είναι η ιστορία μιας πατάτας που αποφασίζει να κάνει το γύρο του κόσμου για να σώσει την καλύτερή της φίλη που τη στέλνουν πίσω στην πατρίδα της γιατί τη θεωρούν δηλητηριώδη. Σ’ αυτό της το ταξίδι, από την Ελλάδα μέχρι το Βόρειο Πόλο, η πατάτα θα έρθει σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς. Θα συναντήσει μια κεφάτη Σέρβα πατάτα, θα μυηθεί στους χορούς της βροχής από την αφρικάνα πατάτα, θα ταξιδέψει πάνω απ' την Τουρκία μ' ένα μαγικό χαλί και θα γνωρίσει μέρη και πατάτες που θα γίνουν τελικά βοηθοί σ' αυτό της το ταξίδι.

Ποιό είναι  το ηθικό δίδαγμα;

Κάθε παιδί που παρακολουθεί την παράσταση σκέφτεται και νιώθει κάτι διαφορετικό. Ασχοληθήκαμε με έννοιες όπως η αλληλεγγύη, ο ρατσισμός και η φιλία αλλά θέλοντας να αποφύγουμε τον διδακτισμό, τις παρουσιάζουμε στο έργο με τέτοιο τρόπο που ο καθένας μπορεί να τις αντιληφθεί αλλιώς ή ακόμα και να δώσει άλλες έννοιες ή να ταυτιστεί με ότι εκείνος θέλει και στο βαθμό που θέλει.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη θεατρική ομάδα Ντουθ και για τα μελλοντικά σας σχεδία

Αυτό που μας ένωσε καταρχάς, ήταν η ανάγκη όσων απαρτίζουν την ομάδα ΝΤΟΥΘ να απευθυνθούμε στα παιδιά. Η απλότητα, η φαντασία κι ο μη ρεαλισμός ενός παραμυθιού, η ακρίβεια του νοήματος, είναι πράγματα που μας εμπνέουν και μας συγκινούν χωρίς προσπάθεια και χωρίς πολλή σκέψη.

Θεωρούμε επίσης ότι ένα παιδί είναι ο ιδανικότερος θεατής σε μια θεατρική παράσταση, αφού είναι πάντα πρόθυμο να συμμετάσχει σε μια φανταστική ιστορία με όλες του τις αισθήσεις. Έτσι, ωθεί κι εμάς να μπαίνουμε με την ίδια χαρά σ’ αυτόν το φανταστικό κόσμο και την ώρα της παράστασης, αποκτά πραγματικό νόημα όλη η προσπάθεια που έχουμε κάνει.

Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Φτιάχνοντας παραστάσεις για παιδιά, με κοινό μας στόχο να υπάρχουμε στο μυαλό τους ως μία από τις χιλιάδες φανταστικές ιστορίες που τα εμπνέουν να ρωτάνε, να μιλάνε, να γελάνε, να τραγουδάνε, να χορεύουν, να φωνάζουν, να παίζουν.

Η νέα μας δουλειά θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο αλλά ακόμα δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα γι' αυτήν.

Για την ώρα θα είμαστε για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο 104!

Απο την συντακτική ομάδα του babyzone.gr


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.