facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Πασχαλινές δραστηριότητες με τα μικρά σας

Πασχαλινές δραστηριότητες με τα μικρά σας

Υπάρχουν πολλές παραδόσεις και έθιμα για τις ημέρες του Πάσχα που μπορείτε να ωθήσετε και το μικρό σας να εμπλακεί και να διασκεδάσει. Πάρτε ιδέες από τα παρακάτω ή εμπνευστείτε για να δημιουργήσετε κάτι δικό σας!

 Δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία

Πολλά από τα έθιμα του Πάσχα προαπαιτούν κάποιες ικανότητες από το μικρό σας (παιδί + βάψιμο αυγών = σπάσιμο αυγών + καταστροφή κουζίνας!). Για τα παιδιά λοιπόν κάτω των 2 ετών κρατείστε τις δραστηριότητες πολύ πολύ απλές για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων (σπασμένα αυγά στο πάτωμα!)

Πρώτα απ’ όλα: Βράστε καλά τα αυγά!

Ζωγραφίστε τα αυγά αντί να τα βάψετε

Για τα μικροσκοπικά χεράκια του παιδιού σας η διαδικασία βαψίματος των αυγών, δηλαδή, η βύθιση των αυγών σε χρωματιστό νερό μέσα σε μία κατσαρόλα, σίγουρα δε θα είναι και πολύ ευχάριστη διαδικασία. Μπορείτε να βάψετε με αυτόν τον τρόπο ένα μικρό αριθμό αυγών έτσι ώστε να μάθει τον τρόπο με τον οποίο τα αυγά παίρνουν αυτό το κόκκινο χρώμα που βλέπει παντού γύρω του. Τα υπόλοιπα αυγουλάκια δώστε του τη χαρά να τα ζωγραφίσει αφού πρώτα του έχετε εξηγήσει ότι είναι πολύ ευαίσθητα και εύθραυστα και ότι η ασφάλειά τους είναι τώρα στα χεράκια του! Έτσι θα αισθανθεί την ανάγκη να τα προστατέψει και θα γίνει πιο προσεκτικό. Λοιπόν! Πάρτε τους μαρκαδόρους και αφήστε το να δημιουργήσει!

Tip: Σε περίπτωση που δε μπορεί να κρατήσει το αυγό, κρατήστε το εσείς ή τοποθετήστε το σε μία βάση για να είναι σταθερό.

Ζωγραφίζοντας με τα δάχτυλα!

Είσαστε έτοιμοι να δείτε το μικρό σας να δημιουργεί αριστουργήματα… αλλά και να λερωθείτε;

Τότε αφήστε το να χρησιμοποιήσει πλενόμενες μπογιές και μαρκαδόρους! Αφήστε το να κάνει το αποτύπωμά του πάνω στα αυγά σε διάφορα χρώματα!

Tip: Μπορείτε να έχετε ήδη βάψει τα αυγά από το βράδυ –όταν θα κοιμάται- για περισσότερο χρώμα.

Βάλτε αυτοκόλλητα

Ο μόνος τρόπος που δε θα λερωθείτε! Αφήστε το να διαλέξει ποια αυτοκόλλητα του αρέσουν και βοηθήστε το να καλύψει τα αυγά.

 

 

 

Παίξτε κρυφτό!

Εάν το παιδί σας είναι αρκετά μικρό για να εμπλακεί σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, παίξτε ένα παιχνίδι! Κρύψτε τα αυγά και αφήστε το να τα βρει, με τη βοήθειά σας! Βάψτε τα σε διαφορετικά χρώματα και μόλις τα ανακαλύψει κάντε και ένα μάθημα χρωμάτων!

 

 

Αφήστε το να τα ταξινομήσει

Γύρω στην ηλικία των 18 μηνών τα παιδιά αναπτύσσουν την ικανότητα της ταξινόμησης των πραγμάτων που βρίσκονται γύρω τους. Δώστε του αυτήν την ικανοποίηση αφήνοντάς το να ταξινομήσει τα αυγά ανάλογα με το χρώμα ή το θέμα τους, σε διαφορετικά καλαθάκια!

Από τη συντακτική ομάδα του babyzone.gr

 

Δείτε επίσης:

Δραστηριότητα μαζί με το παιδί σας. Βάψτε τα αυγά με φυσικές βαφές όπως παλιά!

Μια έξυπνη συμβουλή για ξεχωριστά Πασχαλινά αυγά

Σας μείνανε οι αυγοθήκες; Κάντε αυγοθήκες - φατσούλες με πράσινο μαλλί!


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.