facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

"Ο Τομ Τιριτομ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δυο"-Μέρος Α’, Προετοιμασία παράστασης - Εργαστήριο

Το babyzone.gr είναι χορηγός μίας πρωτότυπης ιδέας, μιας παράστασης έκπληξη με πολλά τραγούδια βασισμένη στο ομότιτλο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη.  

Τομ Τιριτομ

Ποιά είναι η βασική διαφορά της παράστασης αυτής; Ότι ο Τομ Τιριτομ και οι άλλοι ήρωες, θα είναι τα ίδια τα παιδιά που παίρνουν μέρος στην προετοιμασία της παράστασης (δείτε παρακάτω «Μέρος Α’»).

Μια ιστορία που δίνει ερεθίσματα στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς να επεξεργαστούν το νόημα της αγάπης  και της συνεργασίας!

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Ένα μικρό αγόρι αποφασίζει να ξαναενώσει την πολιτεία του με την απέναντι πολιτεία. Παλιά  οι δυο πολιτείες ήταν ενωμένες και αγαπημένες αλλά χωριστήκαν από τους κατοίκους τους για μιαν ‘’ασήμαντη αφορμή’’… 

Το σκηνικό φτιαγμένο από παλιά σωσίβια-φουσκωτά- λάστιχα, κορνίζες και άχρηστα αντικείμενα. Κούκλες φτιαγμένες από σακούλες, ζωντανεύουν!
Τα παιδιά:

  • θα γκρεμίσουν την γέφυρα ΕΚΠΛΗΞΗ
  • θα την ξανασυναρμολογήσουν με τον τρόπο που αυτά επιθυμούν
  • και θα υποδυθούν κατά τη διάρκεια της παράστασης  τους βασικούς  ήρωες του παραμυθιού.

Μέρος Α’

Ξεκινάει 1 Φεβρουαρίου έως 21 Ιουνίου με το Μέρος Α’, το εργαστήριο για την επιλογή των παιδιών που θα πρωταγωνιστήσουν στην παράσταση.

Σε αυτό το πρώτο μέρος, γονείς και παιδιά (από ηλικία 4 ετών) θα συνδημιουργούν την παράσταση μαζί με την σκηνοθέτη, κάθε Κυριακή στις 17:00 στο Νήμα –Αιολέων 36, Άνω Πετράλωνα.

Θα δουλεύουν βιωματικά τις έννοιες της συνεργασίας και της αγάπης. Θα ζωγραφίζουν, θα παίζουν, θα κατασκευάζουν  με σακούλες τους βασικούς ήρωες των παραμυθιών. Θα κάνουν πρόβα κάποιες σκηνές.  Θα ακούσουν  τα τραγούδια της παράστασης. Θα εκφράσουν τη γνώμη τους για αυτά!

Από τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της παράστασης θα επιλεγούν αυτά που θα παίξουν τους ρόλους στο θέατρο την επόμενη σεζόν (Νοέμβριος 2015 στο θέατρο Βαφείο και κάθε Κυριακή). Ο Τομ και η Μαρία εκτός από τις κούκλες θα είναι τα ίδια τα παιδιά. Σε κάθε παράσταση τα παιδιά που θα παίζουν τους ήρωες θα αλλάζουν.

Συντονιστές: Αριστέα Κοντραφούρη –Λαμπρινή Κουβαρά και Γιάννης Πίμπας

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  210 5763246, 6945252935
(θα πρέπει να γίνεται κράτηση θέσης καθώς ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος)
Τιμή κατ’ άτομο: 7€
Διάρκεια: 2 ώρες

Από τη συντακτική ομάδα του babyzone.gr


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.