facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Είμαι έγκυος και τσακωνόμαστε συχνά με το σύζυγό μου. Επηρεάζει το έμβρυο;

Είμαι έγκυος και τσακωνόμαστε συχνά με το σύζυγό μου. Επηρεάζει το έμβρυο;

Είμαι έγκυος και τσακωνόμαστε συχνά με το σύζυγό μου. Επηρεάζει το έμβρυο;

Ερώτηση: "Διανύω τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης μου και με τον σύζυγό μου τσακωνόμαστε συχνά, με αποτέλεσμα να βρίσκομαι συχνά σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Δεν μου ασκεί βία, αλλά νομίζω πως παρ’ όλα αυτά το έμβρυο επηρεάζεται αρνητικά. Ισχύει αυτό και αν ναι, πώς;"

 

Απάντηση από την ψυχολόγο: "Καθ’ όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης το έμβρυο ζει και αναπτύσσεται μέσω εσάς. Η συναισθηματική σας ζωή μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη του εμβρύου σας. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν εσείς ξεκινήσετε να νιώθετε φόβο, θυμό, άγχος, αυτόματα ενεργοποιείτε το νευρικό σας σύστημα με αποτέλεσμα τη μειωμένη ροή αίματος στο έμβρυο ή την έκκριση ορμονών οι οποίες μέσω πλακούντα διοχετεύονται στην εμβρυϊκή κυκλοφορία. Τέτοιες συνθήκες συχνά είναι ενοχλητικές για το έμβρυο, έως και επιβλαβής. Η παρατεταμένη ή και συχνά επαναλαμβανόμενη ψυχική ένταση κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει μόνιμες επιπτώσεις στο νέο οργανισμό. Πάντως για να ανακουφιστείτε, σε μεταβατικές περιόδους η οικογένεια βγάζει ένταση. Ίσως να συμβαίνει το ίδιο και σε εσάς. Αν πάλι συνεχιστεί η κατάσταση αυτή Θα σας πρότεινα να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε αρκετά και εσείς και ο σύζυγός σας και κατά συνέπεια και το έμβρυο."

 

 


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.