facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
 Φοντόρ Χριστίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Κλινική Διαιτολόγο Φοντόρ Χριστίνα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Πετάει τα πράγματα και το φαγητό του

Ερώτηση από Ουρανία (3.8.2014)

"Καλημέρα σας! Ο γιος μας μοναχογιός ακόμα 17 περίπου μηνών από τότε που ήταν πιο βρέφος τον βάζαμε στο παρκοκρεβατο με το σύζυγό μου για να ξεκουραστούμε για λίγο δίπλα του στον καναπέ αλλά πολλές φορές τσαντιζόταν σηκωνόταν και ό, τι έβρισκε μέσα το πέταγε πάνω μας και κάτω στο πάτωμα. Σήμερα που έχει φτάσει 7 μηνών όταν τρώει κάτι και δεν θέλει άλλο θα το πετάξει ή πάνω μας ή κάτω το ίδιο και μετά παιχνίδια του αν βαρεθεί ή αν δεν καταλάβουμε τι θέλει επειδή ακόμα δεν μιλάει καθαρά. Κάποιες ελάχιστες φορές θα μας τα δώσει στα χέρια μας αν δεν θέλει κάτι άλλο. Κυρίως νευριάζει κτυπάει το κεφάλι του πίσω ή δεξιά αριστερά και μας πετάει ό, τι κρατάει. Του το εξηγούμε κάθε μέρα όλη μέρα τον έχουμε μαλώσει υψώνοντας τη φωνή μας και είτε θα κλάψει και θα ουρλιάξει πιο δυνατά ή θα μας πάρει αγκαλιά κλαίγοντας. Πώς θα του κόψουμε αυτή την κακή συνήθεια;"

 

Απάντηση από ειδικό (5.8.2014)

 

"Γεια σου Ουρανία,

Κατανοώ πόσο δυσκολεύεσαι με αυτή την δύσκολη συμπεριφορά του παιδιού σου!!! Φαίνεται πολύ ξεκάθαρα ότι η συμπεριφορά αυτή του παιδιού δεν είναι, άμεσα, θέμα διατροφικό. Παρ’ όλα αυτά θα σας συμβούλευα να ακολουθήστε πιο πολύ τις ανάγκες του παιδιού σας και όχι να τον μαλώσετε υψώνοντας την φωνή διότι μετά …σίγουρα θα του βγει αντίδραση, θα κλάψει ή θα ουρλιάξει διότι …. Θα παραμείνει ανικανοποίητο στην ανάγκη του !!! Συζητήστε το καλύτερα με έναν παιδοψυχολόγο ή εργοθεραπευτή για να σας βοηθήσει πώς να του «κόψετε αυτή την κακή συνήθεια»!!! Διατροφικά ισχύει το ίδιο και να φάει μόνο όταν πεινάει, χωρίς πίεση και με πολύ υπομονή!!!

Στη διάθεσή σας,

Χριστίνα Φοντόρ

Διαιτολόγος Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών"

 


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.