facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
 Φοντόρ Χριστίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας.

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο ειδικός απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση του ειδικού. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός 2 (δύο) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση του ειδικού. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο ειδικός απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την ειδικό Χριστίνα Φοντόρ και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των 2 (δύο) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Εξανθήματα από την πάνα στα μικρά παιδιά

Τα εξανθήματα από την πάνα είναι κοκκινωπά «μπαλώματα» στην περιοχή που καλύπτει η πάνα. Εάν παρατηρήσετε μικρά κόκκινα εξογκωματάκια στις άκρες τους ή εάν το εξάνθημα αρχίσει να επεκτείνεται στις πτυχές του δέρματος, τότε πιθανόν να πρόκειται για μυκητίαση και να απαιτείται θεραπεία.

Τα εξανθήματα έχουν την τάση να εμφανίζονται όταν προστίθενται καινούργιες τροφές στο διαιτολόγιο του μωρού καθώς μαζί τους αλλάζει και η σύσταση των κοπράνων. Έξαρση επίσης παρατηρείται και στην περίπτωση που το μωρό έχει διάρροια, η οποία επιβάλλει να αλλάζετε πάνες συνέχεια –γεγονός που ερεθίζει ακόμη περισσότερο το δέρμα.

Φροντίστε να αλλάζετε την πάνα του μωρού σας όσο πιο συχνά μπορείτε ώστε να εξασφαλίσετε ότι η περιοχή είναι στεγνή και καθαρή. Μη διστάζετε να αφήνετε για λίγη ώρα το μωρό σας γυμνό και πάντα να χρησιμοποιείτε παχύρευστη ειδική κρέμα για την αλλαγή της πάνας. Οι κρέμες αυτές φτιάχνουν ένα φράγμα που προστατεύει το δέρμα του μωρού από τους ερεθισμούς και επιτρέπουν στην περιοχή να επουλωθεί γρηγορότερα.

Μέχρι να εξαφανιστεί το εξάνθημα καλό θα ήταν να αποφύγετε τα μωρομάντιλα και να χρησιμοποιείτε πάνες χωρίς άρωμα, χρώμα και λάτεξ.

Αν το εξάνθημα χειροτερέψει ή δεν παρουσιάσει βελτίωση μέσα σε 1 εβδομάδα επισκεφθείτε τον παιδίατρό σας. Ίσως το μωρό σας έχει αναπτύξει κάποια δευτερογενή μόλυνση από μύκητες ή κάποιο βακτήριο που απαιτεί θεραπεία.

 

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Παιδιατρική Διαγνωστική Illingworth, Επιστημονικές εκδόσεις Γρ.Κ. Παρισιάνου, 8η Έκδοση, Επιμ.- Επίβλεψη: Ι. Χαροκοπος- Παιδίατρος, Μετάφραση: Δ. Παντελάκης -Ιατρός

Φόντορ
Ρενιέρης

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.