facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
 Φοντόρ Χριστίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Κλινική Διαιτολόγο Φοντόρ Χριστίνα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Διατροφή 19 μηνών - Αλλαγή προγράμματος φαγητού

Ερώτηση από Ιωάννα (9.6.2014)

"Γεια σας,

έχω ένα κοριτσάκι 19μηνων και το βράδυ ξυπνάει στις 5 το πρωί για να πιει γάλα (220ml). Στης 9 το βράδυ έχει πιει άλλα (240ml). Θέλω να της μεταφέρω το γεύμα το 5 το πρωί αργότερα. Όταν είναι η ώρα να σηκωθεί, 7:30 με 08:00. Τι να κάνω; Μπορεί να είναι μια απλή συνήθεια ή όντως πεινάει; Μέσα στη μέρα τρώει όλα τα γεύματά της και τα σνακ της."

 

Απάντηση από ειδικό (11.6.2014)

"Γεια σας Ιωάννα,

Κατ' αρχάς θα ήταν σημαντικό να αναφέρετε εάν το παιδί σας έχει σωστό βάρος για το ύψος και την ηλικία του και να κάνατε μια καταγραφή το τι τρώει το παιδί σας στο 24ώρο. Αν υποθέτουμε ότι το παιδί σας τρώει σωστά μέσα στο 24ώρο και δεν θα του ήταν απαραίτητο ένα γαλακτοκομικό εξτρά μέσα στη νύχτα, τότε όντως θα μπορούσαμε να του το κόψουμε. Εάν δεν καλύπτει τα αναγκαία θρεπτικά του συστατικά μπορεί όντως να πεινάει. Αλλά, και να πεινάει ... θα μπορούσε αυτό το νυχτερινό γεύμα να "μεταφερθεί" κατά τη διάρκεια της ημέρας!!! Το να πεινάει εκείνη την ώρα είναι είδη μια συνήθεια την οποία σιγά- σιγά θα την αλλάξει. Για να το βοηθήσετε να αλλάξει αυτό θα πρέπει σε πρώτη φάση να του μειώσετε την ποσότητα του γάλακτος που πίνει ή να το αραιώσετε με νερό και σιγά- σιγά αυτό να γίνει νερό/ χαμομήλι, σε μικρότερη ποσότητα και ... να του μεταφέρετε το γεύμα του γάλακτος, αν είναι απαραίτητο, μέσα στην ημέρα!!! Η αλλαγή συνήθειας χρειάζεται λίγο χρόνο, οπότε υπομονή!! Συζητήστε με έναν διαιτολόγο για τα ποιο είναι το σωστό βάρος/ ύψος και αν κάνει μια σωστή διατροφή (επαρκή σε θρεπτικά συστατικά ) για την σωστή ανάπτυξη του!!!

Στη διάθεση σας, Χριστίνα Φοντόρ

Διαιτολόγος Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών"


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.