facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Διατροφή για ενίσχυση του οργανισμού παιδιού 3 χρονών

Ερώτηση από Rania (16.07.2014)

"Θα ήθελα να σας ρωτήσω πως μπορώ να βοηθήσω στην ενίσχυση του οργανισμού το μικρό μου που είναι 3 χρονών, φέτος πήγε πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό και ταλαιπωρήθηκε πολύ από τις ιώσεις."

Απάντηση από ειδικό (16.07.2014)

"Γεια σας,

Η διατροφή του παιδιού σας, όντως μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του. Το σημαντικότερο από όλα είναι το παιδί σας να έχει μια σωστή διατροφή σε καθημερινή βάση. Γενικά, μια σωστή διατροφή για ένα παιδί 3 χρονών σημαίνει μια διατροφή που να αποτελείται καθημερινά με τροφές από όλες τις ομάδες. Δηλαδή, καθημερινά, το παιδί σας θα πρέπει να φάει: αμυλούχες τροφές, πρωτεϊνούχες τροφές, λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά και λίγο λάδι. Προτιμήστε ποικιλία τροφών από κάθε ομάδα (π.χ. διαφορετικά φρούτα, διαφορετικά λαχανικά). Με αυτό το τρόπο πετυχαίνουμε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, (που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του), και .... μια διατροφή κατάλληλη για την σωστή ανάπτυξή του. Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι οι αρχές της υγιεινής διατροφής ξεκινάνε από πολύ μικρή ηλικία!!! Αν δυσκολεύεστε να καταλάβετε τα παραπάνω, συζητήστε με έναν διαιτολόγο, θα σας δώσει πιο συγκεκριμένες λύσεις για τη σωστή διατροφή του παιδιού σας!!!

Στη διάθεση σας, Χριστίνα Φοντόρ

Διαιτολόγος Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών"


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.