facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
 Φοντόρ Χριστίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Κλινική Διαιτολόγο Φοντόρ Χριστίνα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Γιαούρτι και κρέμες σε παιδί 11 μηνών

Ερώτηση από Μαρία (11.8.2014)

"ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 11 ΜΗΝΩΝ. ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΣΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ. ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΥΦΗ. ΧΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑ NOULAC ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΤΟ ΕΦΑΓΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΦΑΕΙ. ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΤΡΩΓΕ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ... ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ?"

Απάντηση από ειδικό (11.8.2014)

"Γεια σας,

Σε αυτή την ηλικία τα περισσότερα παιδιά δυσκολεύονται να δοκιμάσουν νέες γεύσεις! Και όπως έχετε είδη παρατηρήσει μπορεί να απορρίπτουν και κάποιες τροφές που είχαν μάθει να τρώνε!! Αυτή η συμπεριφορά θεωρείται φυσιολογική. Μην επιμένετε ποτέ για να φάει κάτι με το ζόρι. Αν κάποιο τρόφιμο δεν το θέλει κάποια συγκεκριμένη στιγμή, δοκιμάστε το ξανά σε λίγες ημέρες. Επίσης, τα μικρά παιδιά έχουν προτίμηση προς την γλυκιά γεύση και δεν προτιμάνε την ξινή. Τις βιολογικές κρέμες ή το γιαούρτι με την πέτσα (βγάζουμε την πέτσα) το συνοδεύουμε, π.χ., με τριμμένο παιδικό μπισκότο και μέλι ή σε συνδυασμό με άλλο τρόφιμο που του αρέσει!! Αφήστε το παιδί σας να τρώει, ότι μπορεί, και με το χέρι, είναι μέρος της μάθησης στο να εξοικειωθεί με τις τροφές!! Υπομονή και … μην απελπίζεστε! Κάθε μεταβατική φάση είναι δύσκολη για μικρούς και μεγάλους!!

Στη διάθεση σας, Χριστίνα Φοντόρ

Διαιτολόγος Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών"


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.