facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
 Φοντόρ Χριστίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Κλινική Διαιτολόγο Φοντόρ Χριστίνα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Αδύνατο και μίζερο παιδί - Δεν τρώει, τι να κάνω;

Ερώτηση από κα Κουτέλα (22.9.2014)

"Καλημέρα θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τον μικρό μου είναι 14 μηνών και ζυγίζει 7,8 κιλά! Δεν πίνει ιδιαίτερα το γάλα (200gr με το ζόρι όλη μέρα), τρώει τα φρούτα του το πρωί και το μεσημεριανό του αλλά μετά δε θέλει κρέμα, γιαούρτι, τραχανά ή οτιδήποτε!! Προσπαθώ το απόγευμα να του δώσω φρούτα ή πάλι το μεσημεριανό αλλά συνήθως μου κάνει εμετό από αντίδραση. Αν υπάρχει οτιδήποτε που νομίζετε ότι θα με βοηθήσει για να πάρει τα πάνω του θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως. Ευχαριστώ"

Απάντηση από ειδικό (23.9.2014)

"Γεια σας κα Κουτέλα,

Η διατροφή του παιδιού σας είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή ανάπτυξή του. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι κατά το 2ο έτος της ζωής των παιδιών, χάνουν το ενδιαφέρον τους για το φαγητό ή τρώνε πολύ λιγότερο απ' όσο συνήθιζαν. Αυτό, διότι σχεδόν πάντα έχουν μικρότερες ενεργειακές ανάγκες, λόγω του μειωμένου ρυθμού ανάπτυξης!! Συνήθως τα νήπια ρυθμίζουν από μόνα τους την απαιτούμενη ενέργεια που παίρνουν από τη διατροφή τους. Εσείς, οι γονείς να έχετε υπομονή και επιμονή και να προσπαθήσετε να δώσετε στο παιδί σας κάτι που του αρέσει ή να ακολουθείτε την προσωπική του ανάγκη για φαγητό! Να ανησυχείτε μόνο όταν το παιδί συνεχίζει να μην τρώει σε πολλά διαδοχικά γεύματα ή αν τυχόν θεωρείτε ότι επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξή του. Είναι μια φάση ...θα περάσει. Βοηθήστε το να πάρει λίγο βάρος παίζοντας μαζί του και με τις τροφές του για να του είναι πιο οικία και να μπορέσει να τα φάει ευκολότερα. Καλή σας επιτυχία!!"

Στη διάθεση σας, Χριστίνα Φοντόρ

Διαιτολόγος Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.