facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Pole Dance και εναέριες δραστηριότητες για παιδιά! Η γνώμη των γονιών, των παιδιών και των ειδικών

Pole Dance και εναέρια ακροβατικά για παιδιά! Το είχατε σκεφτεί; Η τάση έρχεται και στην Ελλάδα, δυναμικά, με εξειδικευμένους εκπαιδευτές αλλά και αφοσιωμένους λάτρεις του είδους. Με επαγγελματισμό, με θεαματικά αποτελέσματα στην εκγύμναση και με επιστημονικά δεδομένα ικανά να διαλύσουν ταμπού και προκαταλήψεις…

PoleDance και εναέριες δραστηριότητες για παιδιά!  Η γνώμη των γονιών, των παιδιών και των ειδικών

Για πρώτη φορά, γονείς, παιδιά, ψυχολόγοι και παγκοσμίου φήμης δάσκαλοι και καλλιτέχνες του χώρου όπως οι Phoenix Kazree, Heidi Coker, Tracey Simmonds, PolinaSyniachenko, Hanka Venselaar και Alessandra Marchetti, μοιράζονται τις απόψεις τους σχετικά και το pole dance και τα εναέρια ακροβατικά για παιδιά, στην αποκλειστική έρευνα του Vertical Wise.

Ξεκινώντας από την Ελλάδα, τον πρώτο λόγο έχουν τα παιδιά που ασχολούνται με την εναλλακτικήαυτή δραστηριότητα, η οποία συνδυάζει χορό και εκγύμναση, αλλά και οι γονείς τους, οι οποίοι φωτίζουν τους λόγους που τους ώθησαν να ακολουθήσουν αυτό το νέο, δυναμικό, για πολλούς επικίνδυνο και για ακόμη περισσότερους αμφιλεγόμενο, τρόπο εκγύμνασης.

Πώς το βλέπουν τα παιδία; Ενδείκνυται για μικρές ηλικίες; Ποια είναι τα οφέλη; Ποιες οι αντιδράσεις των κύκλων των παιδιών και των γονιών τους;

Η έρευνα ολοκληρώθηκε με τη γνώμη ειδικών του χώρου και της αθλητικής ψυχολόγου και επιστημονικής συνεργάτιδας της Εθνικής Ομάδας Στίβου, κας Φρόσως Πατσού. Ομόφωνα θεωρούν αυτού του είδους άθληση κατάλληλη για παιδιά και συνίσταται, όπως και σε κάθε άθλημα, να ξεκινούν από μικρή ηλικία, πάντα με κατάλληλους εκπαιδευτές και με ασφαλή μέσα.

Δείτε όλη την έρευνα και τα testimonials εδώ 

Φράσεις που μας είπαν και κρατήσαμε από τα παιδιά και τους γονείς τους:

Σοφία Ανδρουτσοπούλου, 10 ετών, κάνει Pole Dance και εναέριες δραστηριότητες 2,5 χρόνια “Η ιδέα να ξεκινήσω Pole Dance και εναέρια ήταν της μαμάς μου. Πριν το ξεκινήσω δεν το ήξερα καθόλου. Τώρα όμως που το έχω ξεκινήσει, θέλω να είναι η βασική μου εξωσχολική δραστηριότητα!”

Νησιώτη Μαρία – Μαμά της Σοφίας, 10 ετών “Επιλέξαμε το Pole καθώς το θεωρήσαμε παρεμφερές άθλημα με την ενόργανη. Στα αρνητικά σχόλια απαντώ ότι είναι καθαρά είδος γυμναστικής χωρίς λικνίσματα. Η ίδια η Σοφία αισθάνεται πολύ περήφανη που καταφέρνει κάτι που στους άλλους φαντάζει δύσκολο!”

Λυδία Κανελλοπούλου, 12 ετών, κάνει Pole Dance και εναέριες δραστηριότητες 2 χρόνια “Όλα άρχισαν όταν η μαμά μου ξεκίνησε Pole Dance και αποφάσισα να το δοκιμάσω. Τώρα μου φαίνεται τέλειο και είναι η πιο ισχυρή γυμναστική που μπορώ να κάνω!”

Τζένη Νικητοπούλου – Μαμά της Λυδίας, 12 ετών “Η γιαγιά της είναι υπερήφανη! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως χώρες με μεγάλη παράδοση στον χώρο της ενόργανης και ρυθμικής (Η.Π.Α., Ρωσία, Κίνα, Ουκρανία) έχουν δημιουργήσει pole & aerial fitness ακαδημίες για παιδιά.”

Ναταλία Αχλάδη, 15 ετών, κάνει Pole Dance και εναέριες δραστηριότητες 2 χρόνια“Ήταν δική μου ιδέα να το ξεκινήσω. Το θεωρώ ένα πολύ δύσκολο και συγχρόνως υπέροχο άθλημα που βοηθάει να γυμνάσεις όλο σου το σώμα. Κάποιοι μπορεί να θεωρούν αυτούς τους χορούς επικίνδυνους αλλά εγώ δεν τους θεωρώ καθώς με τις κατάλληλες οδηγίες και επιτήρηση είναι απολύτως ασφαλείς.”

Βασίλης Αχλάδης, πατέρας Ναταλίας, 15 ετών “Οι περισσότεροι στο άκουσμα του τι κάνει η Ναταλία ως αθλητική δραστηριότητα αντιδρούν λίγο μαγκωμένα. Η Ναταλία όμως αισθάνεται ευχαριστημένη και χαρούμενη. Πάντως σίγουρα θα το συνέστηνα σε άλλους γονείς εφόσον ενδιαφέρει και το ίδιο το παιδί.”

Βιάδη Νεφέλη – Ιουνία, 12 ετών, κάνει Pole Dance και εναέριες δραστηριότητες 2 χρόνια “Η ιδέα να ξεκινήσω ήταν δική μου. Στο σχολείο τα περισσότερα παιδιά με υποστηρίζουν γι’ αυτό που κάνω και δεν θα το άλλαζα με τίποτα άλλο.”

Βιάδης Θεόδωρος – Πτωχού Σταματία, γονείς Νεφέλης-Ιουνίας, 12 ετών “Υπάρχουν τεράστιες διαφορές στο σώμα της, τη συμπεριφορά και την αυτοπεποίθησή της. Η Νεφέλη-Ιουνία αισθάνεται υπέροχα. Το έχουμε συστήσει σε πολλές μαμάδες και είχαμε δίκιο γιατί τους άρεσε πολύ.”

Σοφία Καλτάκη, αθλήτρια, δασκάλα χορού και pole artist, μαμά ενός αγοριού 6 ετών “Αν ο γιός μου ήθελε να ξεκινήσει pole δεν θα είχα κανένα πρόβλημα· το αντίθετο, θα τον βοηθούσα και θα τον ενθάρρυνα πολύ. Το PoleDance, ο χορός και κάθε είδους άθλημα ή τέχνη είναι για όλους.”

Αυτά ανέφεραν γονείς και παιδιά. Δε στάθηκε όμως εκεί η έρευνα. Το Vertical Wise απευθύνθηκε και στους ειδικούς.

Στην αθλητική ψυχολόγο και επιστημονική συνεργάτιδα Εθνικής Ομάδας Στίβου κα Φρόσω Πατσού, καθώς και σε παγκοσμίου φήμης δασκάλους, performers και καλλιτέχνες του χώρου όπως τη Phoenix Kazree, τη Heidi Coker, την Tracy Simmonds, την Polina Syniachenko, την Hanka Venselaar και την Alessandra Marchetti.

Φρόσω Πατσού: “Συνδυάζει γυμναστική και στοιχεία χορού και ακροβατικών” M.Sc. Ψυχολόγος - Αθλητική Ψυχολόγος, επιστημονική συνεργάτιδα Εθνικής Ομάδας Στίβου

“Τα εναέρια αθλήματα και το Pole Dance είναι μάλλον μια δύσκολη επιλογή τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς καθώς δεν είναι τόσο διαδεδομένα. Ωστόσο τα παιδιά που ασχολήθηκαν με τα εναέρια αθλήματα αναφέρουν ότι μέσα από τη συμμετοχή τους βίωσαν την αποδοχή, τη διασκέδαση και τη χαρά. Είναι σαν παιδική χαρά με τόσα σκαρφαλώματα και αναποδογυρίσματα! Κάνουν ένα άθλημα το οποίο δεν είναι κοινότυπο και συνδυάζει εξαιρετικά τόσο τη γυμναστική όσο και στοιχεία χορού και ακροβατικών.”

Phoenix Kazree: “Pole Dancing is absolutely appropriate for kidsΠρωταθλήτρια Ενόργανης Γυμναστικής και χορεύτρια σε κλασικό, μοντέρνο και ethnic χορό, Pole Artist

“I think kids pole dancing is absolutely appropriate. It's wonderful for children to be taking part in athletic and artistic activities that allow them to develop strength, flexibility, coordination, body awareness, motor skills, and confidence while having fun and feeling like it is play time.”

Polina Syniachenko: “I say Yes!Ρευματολόγο, ΚαθηγήτριαΛυκείου, Αθλήτρια, Χορεύτρια

“This sport will give the child the opportunity to develop strength, flexibility, endurance, sense of rhythm, but most importantly – it's a great hobby that brings children fun, pleasure and develops its positive side.”

Hanka Venselaar: “I see pole as a gymnastics related sport” Επιστήμονας στον τομέα της Βιοπληροφορικής, Πρωταθλήτρια Ενόργανης Γυμναστικής, Pole & Aerial Artist

“With my gymnastics background, I cannot do anything else than see pole as a gymnastics related sport. And therefore I don't have any doubts that Pole Dancing is suitable for kids.”

Tracey Simmonds: “One of the best forms of exercise for young people” Pole Fitness Instructor και Pole Performer με πάνω από 10 χρόνια εμπειρία

“I think Pole Fitness could be one of the best forms of exercise for young people because it encourages a fit and healthy lifestyle, encourages discipline and commitment, improves motor skills including coordination, balance and spatial awareness, improves strength, mobility and posture, and encourages team skills and socialisation.”

Alessandra Marchetti: “Start young!” Πρωταθλήτρια Αεροβικής Γυμναστικής, Χορεύτρια και Pole Artist

“In every sport is good to start young. Pole Dance and aerial are not an exception. It is very important to entrust them to the right coach, who has to be a very well prepared coach.”

Heidi Coker: “Stress on the body like any other sport” Πρωταθλήτρια Ενόργανης Γυμναστικής και Pole Artist

“I don't think the stress on the body is necessarily any different than other sports. They all have the possibility of injury and burn out on the body. I do find the fearlessness of youth, bonding strength and flexibility that can accompany it, makes for a very dynamic pole athlete!”

Ολοκληρώνοντας λοιπόν την έρευνα, μπορούμε με ασφάλεια να καταλήξουμε ότι το PoleDance και τα εναέρια ακροβατικά συνδυάζουν στοιχεία ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής με τον χορό και τα ακροβατικά. Παράλληλα όμως συνδυάζουν την άρτια εκγύμναση με τη διασκέδαση και τη χαρά. Στοιχεία που κάνουν τα παιδιά να μην το βαριούνται και να αποτελεί την αγαπημένη τους αθλητική δραστηριότητα.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.