facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση  που διοργάνωσε η εταιρία First Communications, στο ξενοδοχείο Electra Palace, στην Πλάκα (Nικοδήμου 18-20), την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, 5:30-8:30 μμ. με θέμα

Την εκδήλωση συντόνισε η  Aλεξία Σβώλου, βιοχημικός & καταξιωμένη δημοσιογράφος υγείας, ενώ εκλεκτοί ομιλητές ανέπτυξαν θέματα της ειδικότητάς τους.

Pre-Christmas Wellness Secrets

Pre-Christmas Wellness Secrets

Μια μοναδική πρωτοβουλία, ύστερα από το κάλεσμα του Πατέρα Αντώνιου, του ιερέα με το τεράστιο κοινωνικό έργο, πήρε το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ) για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.

Με άξονα τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, που θέλουν την πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού να παρουσιάζει έλλειψη ή ανεπάρκεια σε βιταμίνη D, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής απευθύνθηκε σε ειδικούς συνεργάτες του, προκειμένου να διαπιστώσει την τρέχουσα κατάσταση των παιδιών της Κιβωτού.

Ένας βιοπαθολόγος, μια ειδική νοσηλεύτρια και ο παιδίατρος κ. Νικόλαος Τσιλίφης, πήραν αίμα από 54 παιδιά της Κιβωτού, με σκοπό τη διερεύνηση των επιπέδων της 25OHD (δείκτης που καθορίζει τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό), της αλκαλικής φωσφατάσης, της παραθορμόνης και του ασβεστίου, προκειμένου να υπάρξει μια πλήρης εικόνα των παιδιών ως προς την πολύτιμη αυτή βιταμίνη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως 47 από τα 54 παιδιά (ποσοστό 87%) είχαν έλλειψη ή ανεπάρκεια βιταμίνης D (επίπεδα 25OH D <30 ng/ml).

Ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ξένος δήλωσε σχετικά: «Γνωρίζουμε πως, αν και ζούμε σε μια χώρα με μέγιστη ηλιοφάνεια, τόσο ο σύγχρονος τρόπος ζωής μικρών και μεγάλων, που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους σε κλειστούς χώρους, όσο και το γεωγραφικό πλάτος της χώρας μας, το οποίο δεν επιτρέπει πολλούς μήνες τον χρόνο την επαρκή σύνθεση βιταμίνης D, μέσω λογικής έκθεσης στον ήλιο, αποτελούν βασικούς παράγοντες ερμηνείας του «οξύμωρου» φαινομένου».

Ο αντιπρόεδρος του ΕΙΔ κ. Ξένος και ο παιδίατρος κ. Τσιλίφης εξήγησαν στα παιδιά, αλλά και στους κοινωνικούς λειτουργούς της Κιβωτού τον τρόπο δράσης της βιταμίνης D στον ανθρώπινο οργανισμό. Στη συνέχεια έδωσαν στα παιδιά ειδικά σκευάσματα βιταμίνης D σε μορφή στοματικού σπρέι, για μέγιστη απορρόφηση απο το στοματικό βλενογόννο και μοναδική ευκολία στη λήψη.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής ευχαριστεί θερμά την εταιρεία x4nutrition που ανέλαβε, τόσο το κόστος των αιματολογικών εξετάσεων, όσο και την χορηγία των ειδικών σκευασμάτων βιταμίνης D για παιδιά, τα Dlux Junior της Better You.

 

 

Ε.Ε. & UNICEF: Το σχολείο είναι «τόσο σημαντικό, όσο τα τρόφιμα και τα φάρμακα»
για τα παιδιά που εμπλέκονται σε συγκρούσεις και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

H Εκστρατεία #EmergencyLessons κερδίζει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής νεολαίας

Βρυξέλλες / Νέα Υόρκη, 6 Δεκεμβρίου 2016 - Υπομένοντας τις συνέπειες του πολέμου, φυσικών καταστροφών και άλλων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, σχεδόν 2 εκατομμύρια παιδιά σε 20 χώρες σε όλο τον κόσμο είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ως αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της UNICEF.

Τα αποτελέσματα του υποστηριζόμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) προγράμματος για την εκπαίδευση σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης στις Βρυξέλλες επισφραγίζοντας μια καινοτόμο εκστρατεία ευαισθητοποίησης κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που επεδίωκε να ευαισθητοποιήσει τους νέους της Ευρώπης σχετικά με το ζήτημα αυτό.

«Όταν συμβαίνουν συγκρούσεις ή άλλες κρίσεις, τα παιδιά χρειάζονται περισσότερα, πέρα από τροφή, στέγη και φάρμακα», είπε ο Επίτροπός της Ε.Ε. του Τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), κ. Χρήστος Στυλιανίδης στην εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η εκπαίδευση μπορεί να είναι εξίσου σωτήρια, παρέχοντας στα παιδιά έναν ασφαλή, προστατευτικό χώρο και βοηθώντας ώστε να εξασφαλιστεί ότι μαθαίνουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να οικοδομηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τα ίδια και τις κοινότητές τους. Η Ε.Ε. είναι πρωτοπόρος στην υποστήριξη για την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.»

Από τα 462 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας και τους νέους που ζουν σε χώρες που πλήττονται από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κατ' εκτίμηση 75 εκατομμύρια έχουν απελπιστική ανάγκη εκπαιδευτικής υποστήριξης. Παρόλα αυτά, η εκπαίδευση εξακολουθεί να είναι ένας από τους λιγότερο χρηματοδοτούμενους τομείς στις ανθρωπιστικές εκκλήσεις. Αυτή τη στιγμή, λιγότερο από το 2% του παγκόσμιου προϋπολογισμού για ανθρωπιστική βοήθεια διατίθεται για το σκοπό αυτό.

Η επτάμηνη  εκστρατεία Ε.Ε.-UNICEF #EmergencyLessonsπροσέγγισε πάνω από 70 εκατομμύρια ανθρώπους στο Twitter και μόνο, με ιδιαίτερη έμφαση στους νεαρούς Ευρωπαίους σε επτά* επιλεγμένες χώρες της Ε.Ε. Οι υποστηρικτές ενθαρρύνθηκαν να διαδώσουν το μήνυμα της εκστρατείας στους συνομηλίκους τους, μέσω των κοινωνικών δικτύων, καθώς και στα σχολεία τους και σε δημόσιες εκδηλώσεις. Η εκστρατεία βασίστηκε σε εμπνευσμένες αληθινές ιστορίες από τη ζωή των παιδιών στο Ιράκ, την Ουκρανία, το Νεπάλ και τη Γουινέα που συνέχισαν να σπουδάζουν, παρά τον πόλεμο, τις φυσικές καταστροφές και τα ξεσπάσματα επιδημιών.

«Τα παιδιά είναι διατεθειμένα να αναλάβουν εξαιρετικές προσπάθειες ώστε για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους ακόμη και στις χειρότερες περιστάσεις», δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF, JustinForsyth. «Είναι στο χέρι όλων εμάς των υπολοίπων να εξασφαλίσουμε ότι οι αναγκαίοι πόροι θα είναι διαθέσιμοι για αυτά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει το παράδειγμα με τη δέσμευση για την αύξηση του προϋπολογισμού για την ανθρωπιστική βοήθεια της Ε.Ε. για την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο 6% το 2017 και ελπίζουμε ότι άλλοι θα κάνουν το ίδιο». Ο Χρήστος Στυλιανίδης έκανε την ανακοίνωση στο Διεθνές Φόρουμ για την Εκπαίδευση σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Υποστήριξη για την εκστρατεία ήρθε από διασημότητες όπως ο Βρετανός ηθοποιός TomHiddleston, η παρουσιάστρια και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρί Κυριακού, η Ιταλίδα αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος SamanthaCristoforetti, ο Σλοβένος παίκτης του μπάσκετ BoštjanNachbar, η Ουγγαρέζα παρουσιάστρια ειδήσεων και διασημότητα στα μέσα ενημέρωσης KrisztaD. Tóth και ο Σλοβάκος χορευτής JaroBekr.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στις Βρυξέλλες, οι εκπρόσωποι των παιδιών και της νεολαίας παρουσίασαν τη δική τους έκκληση για ισχυρότερη διεθνή στήριξη για τα προγράμματα που επιτρέπουν στα παιδιά που εμπλέκονται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

 

* Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Σλοβενία, Σλοβακία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Μαγικό χωριό είναι ένα πρωτότυπο και θεαματικό χωριό στο κέντρο της Πάτρας, σε έκταση 20 στρεμμάτων της Πατραϊκής Οινοποιίας (Ανθείας 38).

Στο μαγικό αυτό χωριό, στο οποίο η είσοδος είναι δωρεάν, υπάρχουν:

  • Xριστουγεννιάτικη παραμυθένια πολιτεία με φάτνες, αϊ Βασίληδες και Μάγους, έλατα χιονισμένα, φώτα, πολυάριθμα γιορταστικά events κ.λπ.
  • Παραμυθούπολη με 12 παραμύθια σε τρισδιάστατη μορφή και αφηγητή.
  • Καρουζέλ και διάφορα παιχνίδια.
  • Κουκλοθέατρο, τρενάκι.
  • Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με χριστουγεννιάτικα γλυκά.
  • Μουσείο Μυθολογίας με ομοιώματα Θεών και Ηρώων. (Θησέας στο Λαβύρινθο, Ηρακλής, Πήγασος, Λερναία Ύδρα κ.λπ.)
  • Ομοιώματα ηρώων και ηρωίδων των παραμυθιών. (Χιονάτη και 7 νάνοι, τα τρία γουρουνάκια, ο Πινόκιο, η Σταχτοπούτα, η Πεντάμορφη και το τέρας, το φεγγάρι και τα αστέρια)

Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι του Μαγικού χωριού της Πάτρας θα φιλοξενήσουν εκθέματα και events ολόκληρη την εορταστική περίοδο 3 Δεκεμβρίου- 8 Ιανουαρίου.