facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

EchoHealth - Εξειδικευμένο ιατρείο υπερήχων για παιδιά και ενήλικες

Το Echohealth, εξειδικευμένο ιατρείο υπερήχων για παιδιά και ενήλικες, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2015. Ο ειδικευμένος ακτινοδιαγνωστής Θέμης Σπυριδόπουλος, έπειτα από την παραμονή του ως επιμελητής στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, όπου είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί διαγνωστικά πολύ μεγάλο αριθμό παιδιατρικών περιστατικών, είτε σε τακτική βάση (προγραμματισμένα ραντεβού) είτε ως επείγοντα περιστατικά στο πλαίσιο της 24ωρης εφημερίας του νοσοκομείου, δημιούργησε το ιατρείο υπερήχων Echohealth στο κέντρο της Αθήνας (Σπύρου Μερκούρη 56, Παγκράτι).

EchoHealth - Εξειδικευμένο ιατρείο υπερήχων για παιδιά και ενήλικες

Το ιατρείο Echohealth είναι εξειδικευμένο στην αποκλειστική διενέργεια υπερήχων σώματος και triplex για παιδιά και ενήλικες. Ειδικότερα, μπορεί να υποστηρίξει μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις που αφορούν υπερήχους σε νεογνά, βρέφη και παιδιά: εγκεφάλου και ισχίων σε νεογνά- βρέφη, οισοφάγου-στομάχου (ΓΟΠ), σπονδυλικής στήλης, νεφρών-ουρητήρων-κύστεως (ΝΟΚ), μήτρας- ωοθηκών, οσχέου, μαστών, τραχήλου, θυρεοειδούς, μαλακών μορίων, μυοσκελετικού συστήματος- αρθρώσεων, triplex αγγείων κ.ά.

Είναι εξοπλισμένο με σύγχρονης τεχνολογίας σύστημα υπερήχων LOGIQ της GE, που διαθέτει ειδικά λογισμικά και ειδικές κεφαλές για εξετάσεις υπερήχων σε βρέφη και παιδιά.

Τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες! Η προσέγγισή τους με απεικονιστικές διαγνωστικές μεθόδους διαφέρει.

Το EchoΗealth είναι σε θέση να παρέχει μια σειρά από εξειδικευμένους υπερήχους, κάνοντας τα παιδιά να αισθάνονται άνετα και ασφαλή σε ένα οικείο και φιλικό περιβάλλον. Δίνοντας μεγάλη έμφαση στο ιστορικό του παιδιού και της οικογένειας, το Echohealth προσφέρει άμεση, έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση. Με ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τη δημιουργική απασχόληση και τη φροντίδα των παιδιών, δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να έχουν άμεση και προσωπική επικοινωνία με την ομάδα του Echohealth. Ειδικότερα, στο ιατρείο EchoHealth υπάρχει ξεχωριστός, ειδικά διαμορφωμένος χώρος (Baby Room) για το θηλασμό του βρέφους από τη μητέρα του. Με τον τρόπο αυτό, συμμετέχουμε ενεργά στην κοινή προσπάθεια προαγωγής του μητρικού θηλασμού, καθώς το ιατρείο υπερήχων EchoHealth αποτελεί φιλικό χώρο προς τις μητέρες που θηλάζουν.

Η μέχρι τώρα κλινική εμπειρία του Θέμη Σπυριδόπουλου που ηγείται της ομάδας του Echohealth, το επιστημονικό του ενδιαφέρον στην παιδοακτινολογία και η δυνατότητα της άμεσης συνεργασίας με παιδιάτρους, παιδοχειρουργούς, παιδονευρολόγους, παιδο-ορθοπαιδικούς και λοιπές εξειδικεύσεις της παιδιατρικής αποτέλεσε σημαντικό ερέθισμα για τον εξατομικευμένο απεικονιστικό έλεγχο των μικρών ασθενών του ιατρείου. Το υπερηχογράφημα επειδή δεν επιβαρύνει με ακτινοβολία αποτελεί την πλέον εφαρμοζόμενη μέθοδο για την απεικονιστική διαγνωστική προσπέλαση σε βρέφη και παιδιά.

Πρόκειται για μια φιλική και ανώδυνη εξέταση για τον ασθενή κάθε ηλικίας. Όταν διενεργείται σε συνδυασμό με τη γνώση του ιατρικού ιστορικού, των κλινικών ευρημάτων του θεράποντα ιατρού, των συμπτωμάτων που ενοχλούν τον ασθενή, το υπερηχογράφημα μπορεί να αναδείξει σημαντικά ευρήματα, που να οδηγήσουν σε έγκαιρη και σωστή διάγνωση.

Το Echohealth διαθέτει την εμπειρία, τη γνώση, τη μέθοδο και την προσέγγιση που χρειάζεται μια διαγνωστική εξέταση υπερήχων και είναι σε θέση να προσφέρει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, που εξατομικεύονται στον κάθε εξεταζόμενη/-η.

Περισσότερα για το Echohealth και τις υπηρεσίες που προσφέρει θα βρείτε στον διαδικτυακό τόπο www.echohealth.gr.

 

ECHOHEALTH
Σπύρου Μερκούρη 56, Παγκράτι (Στάση ΜΕΤΡΟ: Ευαγγελισμός), τηλ. 210 72 37 476

Ωράριο λειτουργίας (κατόπιν τηλ. ραντεβού)
Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-13:00 και 16:00-21:00

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.