facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Φωνές των Παιδιών σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η UNICEF ξεκινούν την εκστρατεία: «Φωνές των Παιδιών σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης». Η εκστρατεία δίνει στα παιδιά που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, επισιτιστικές κρίσεις, συρράξεις και πολιτική αναταραχή την ευκαιρία να πουν τις ιστορίες τους σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο, τόσο μέσα από ερασιτεχνικά, όσο και από επαγγελματικά γυρισμένα βίντεο, με σχόλια και φωτογραφίες.

Για να βοηθήσουν την εκστρατεία, ο ηθοποιός και Πρεσβευτής της UNICEF Ewan McGregor, ο Παύλος Τσίμας και οι άλλες προσωπικότητες εμφανίζονται σε μικρής διάρκειας βίντεο και μοιράζονται μαρτυρίες παιδιών, τα οποία έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις.

Ο δικτυακός τόπος της εκστρατείας επιτρέπει στους επισκέπτες να ενισχύσουν τις φωνές αυτών των παιδιών μέσω των δικών τους ψηφιακών κοινωνικών δικτύων. Η ιστοσελίδα, η οποία θα είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Πολωνικά και Σλοβενικά, θα περιλαμβάνει βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες και καρτέλες με συνοπτικά στοιχεία. Οι πολίτες θα ενθαρρύνονται να κοινοποιήσουν αυτό το υλικό, προκειμένου να βοηθήσουν να ακουστεί η φωνή των παιδιών και να δείξουν ότι ο καθένας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η UNICEF και το τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO) συνεργάζονται στενά για πάνω από 20 χρόνια για να παραδώσουν άμεση βοήθεια στα παιδιά και τις γυναίκες που πλήττονται από ανθρωπιστικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ισχυρή συνεργασία έχει ωφελήσει εκατομμύρια παιδιά σε πάνω από 55 χώρες. Η βοήθεια έχει ως στόχο να προωθήσει την αλλαγή σε κρίσιμους τομείς, όπως η προστασία των παιδιών, η διατροφή, η υγεία, το νερό, η αποχέτευση και η υγιεινή, η οικονομική βοήθεια σε μετρητά, η μείωση των κινδύνων καταστροφών, η ετοιμότητα και η δημιουργία υποδομών. Σε κάθε δεδομένη στιγμή, η UNICEF, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανταποκρίνεται ενεργά σε δεκάδες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε όλη την υφήλιο.

Ο δικτυακός τόπος της εκστρατείας: www.fonestonpaidion.gr