facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Τεχνική Lipomassage για την απαλλαγή των περιττών κιλών της εγκυμοσύνης

Δεν χρειάζεται να αλλάξετε νούμερο στα ρούχα σας επειδή η εγκυμοσύνη σας άφησε με μερικά περιττά κιλά. Χάρη στις καινούργιες αισθητικές επεμβάσεις, μπορείτε να απαλλαγείτε από το λίπος χωρίς να χρειαστεί να μπείτε στο χειρουργείο.

Το απειθάρχητο λίπος που συσσωρεύεται στις προβληματικές περιοχές δεν υπακούει ούτε στη γυμναστική ούτε και στη δίαιτα. Τα λιποκύτταρα αυτά μοιάζουν να είναι αποκομμένα από την επικοινωνία με το υπόλοιπο σώμα και να μη συνεργάζονται στις προσπάθειες απώλειας βάρους. Τώρα λοιπόν δημιουργήθηκε ένα είδος λιποδιάλυσης το οποίο υπόσχεται να ωφελήσει περιοχές που μέχρι τώρα δεν ανταποκρίνονταν σε θεραπείες. Πρόκειται για το Lipomassage, μια τεχνική που έρχεται να κινητοποιήσει ακόμη και τα πιο απειθάρχητα λιποκύτταρα και να τα υποχρεώσει σε λιποδιάλυση. Η εφαρμογή αυτή είναι μια νέα λειτουργία του μηχανήματος LPG, το οποίο μέχρι τώρα ήταν γνωστό για τη θεραπεία Endermologie. Ενώ η Endermologie στοχεύει στην κυτταρίτιδα και στο λίπος που είναι παγιδευμένο στην επιφάνεια του δέρματος, το lipomassage προχωράει βαθύτερα και αντιμετωπίζει το τοπικό πάχος. «Η αποτελεσματικότητά του επιτυγχάνεται χάρη σε ένα σύστημα από ανεξάρτητους κυλίνδρους που ασκεί μηχανική πίεση στο δέρμα», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης. «Έτσι, παρεμβαίνοντας στη ροή του αίματος, το μηχάνημα διοχετεύει μηνύματα λιποδιάλυσης στα λιποκύτταρα».

Η θεραπεία: Μετά από έρευνες, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα λιποκύτταρα διαθέτουν ειδικούς υποδοχείς για την παραλαβή των μηνυμάτων της λιποδιάλυσης. Όταν ο λιπώδης ιστός είναι υγιής, αυτά τα μηνύματα φτάνουν στο στόχο με τη βοήθεια της γυμναστικής. Όταν όμως το λίπος είναι συσσωρευμένο για χρόνια και ακινητοποιημένο, χρειάζεται μια στοχευμένη τεχνική όπως το Lipomassage για να μεταφερθούν τα μηνύματα της λιποδιάλυσης. Το κατόρθωμα της μεθόδου είναι ότι το λίπος μεταβολίζεται, όπως θα συνέβαινε ίσως μετά από εντατική σωματική άσκηση. Η εφαρμογή γίνεται σε ιατρείο εξοπλισμένο με το μηχάνημα. «Με αυτή τη μέθοδο επιτυγχάνεται όχι μόνο αναδιάταξη του λίπους αλλά και σύσφιξη», μας εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται δύο φορές την εβδομάδα και ολοκληρώνεται σε 10-15 συνεδρίες. 

Απόστολος  Γαϊτάνης

Πλαστικός Χειρούργος