facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Τεστ για την αντικαρκινική διατροφή στο site trophos.gr

  • Έχετε σκεφθεί αν με έναν καλύτερο συνδυασμό τροφών μπορείτε να ενισχύσετε τον οργανισμό σας;
  • Θέλετε να μάθετε ποιές τροφές μπορούν να γίνουν σύμμαχος στην υγεία σας;

Το site www.trophos.gr που λειτουργεί για την ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της διατροφής στην πρόληψη κι αντιμετώπιση του καρκίνου, στο πλαίσιο της εκστρατείας «τροφός» που διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι Αθηνών ανανεώθηκε με νέες ενότητες. Στο site έχει προστεθεί τεστ για την αντικαρκινική διατροφή, για να μάθουν όλοι αν οι διατροφικές τους συνήθειες είναι σωστές ή αν θα πρέπει να υιοθετηθεί ένας πιο υγιεινός τρόπος ζωής. Επίσης, έχει προστεθεί ενότητα με συνταγές, καθώς και νέες έρευνες για τις αντικαρκινικές ιδιότητες των τροφών, ενώ στο forum, οι χρήστες μπορούν να ρωτήσουν έμπειρους διαιτολόγους-διατροφολόγους για θέματα που αφορούν την αντικαρκινική διατροφή.

Η εκστρατεία "τροφός" διοργανώνεται από το Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η «τροφός» υλοποιείται με την ευγενική χορηγία των NovartisOncology, Roche, Pfizer, TevaOncology, ΕΛΑΙΣ Unilever, Nestlé, Βερόπουλος, Nestea & Μέλισσα Κίκιζας κι υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διατροφικής Ιατρικής, το Κέντρο Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών, το δίκτυο διατροφολόγων- διαιτολόγων medNutritionκαι την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η εκστρατεία "τροφός" περιλαμβάνει μια σειρά από επικοινωνιακές δράσεις, οι οποίες προσεγγίζουν το κοινό στους χώρους των ογκολογικών κλινικών, σε φαρμακεία, σε εμπορικά κέντρα, μέσα από τη διοργάνωση ημερίδων κι εκδηλώσεων στην Αθήνα και την επαρχία, καθώς και σε workshops που διοργανώνονται σε εταιρείες για την εκπαίδευση των στελεχών τους.

Με σύνθημα τη γνωστή ρήση του Ιπποκράτη «η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου», ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι Αθηνών δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις και κατευθύνσεις σε ότι αφορά τη σωστή επιλογή τροφών σε κάθε στάδιο αντιμετώπισης της ασθένειας, από την πρόληψη έως τη θεραπεία και την αποθεραπεία