facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Τα Βιβλία που Αγαπήσαμε με την Καθημερινή της Κυριακής από 21/2

Σε μια εποχή πιεστικών ασχολιών και πολλαπλών ερεθισμάτων, με τα ψηφιακά μέσα και τα κοινωνικά δίκτυα να μονοπωλούν τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μας, η Καθημερινή κάνει τη μεγάλη στροφή στις ρίζες της αναγνωστικής απόλαυσης και σε κλασσικά αριστουργήματα της λογοτεχνίας που μας διαμόρφωσαν, μέσα από τη νέα εκδοτική της προσφορά «TA ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ»

Τα Βιβλία που Αγαπήσαμε με την Καθημερινή της Κυριακής από 21/2

Η σειρά περιλαμβάνει δημοφιλή έργα Ελλήνων και ξένων κλασικών συγγραφέων, που διαβάστηκαν από γενιές παιδιών και εφήβων -σημερινών ενηλίκων- και συνέβαλαν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς τους.

Με αφετηρία την Κυριακή 21/2/2016, θα κυκλοφορήσουν αρχικά 8 βιβλία – από τα πιο γνωστά της παγκόσμιας εφηβικής λογοτεχνίας:

  • Το νησί των θησαυρών, του Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον
  • Τομ Σόγερ, του Μαρκ Τουαίην
  • Πήτερ Παν, του Τζέιμς Μάθιου Μπάρι
  • Χάιντι, της Γιοχάνα Σπίρι
  • Μικρός Πρίγκιπας, του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ
  • Παραμύθι χωρίς όνομα, της Πηνελόπης Δέλτα
  • Μικρές Κυρίες, της Λουίζα Μέι Άλκοτ
  • Μόγλης - Το βιβλίο της ζούγκλας, του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ

«ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ» απευθύνονται σε γονείς και παιδιά, με σκοπό αφ’ενός να ζωντανέψουν μνήμες και να προκαλέσουν το αίσθημα νοσταλγίας, αφ’ ετέρου να μυήσουν τη νεώτερη γενιά στην απόλαυση του διαβάσματος, της εξερεύνησης ενός μαγικού κόσμου γνώσης και φαντασίας που ζωντανεύει μέσα από τις τυπωμένες σελίδες. Τα βιβλία έχουν τα αυθεντικά χαρακτηριστικά των ιστορικών εκδόσεων, προσδίδοντάς τους συλλεκτικότητα και vintage χαρακτήρα.

Η «Καθημερινή» απευθύνθηκε σε καταξιωμένους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών για να προλογίσουν τις εκδόσεις και να μιλήσουν για τη δική τους σχέση με το βιβλίο. Ενδεικτικά ονόματα, Μύρων Μιχαηλίδης, Ξένια Καλογεροπούλου, Γιώργος Ρόρρης, Αλέξης Πανσέληνος Δημήτρης Νανόπουλος, Θανάσης Βαλτινός, Αμάντα Μιχαλοπούλου Χρήστος Χωμενίδης.