facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» - Έργο και δράσεις για το 2011

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» είναι μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, ο οποίος ασχολείται με την πρόληψη και την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων.

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΠΤ είναι: Natasha Clive-Βρέκοσι Πρόεδρος, Μιχάλης Σαρρής (Παιδίατρος-Νεογνολόγος) Αντιπρόεδρος, Ευήτα Μπαλτά-Τζώρτζογλου Γενική Γραμματέας, Κάτια Πεσμαζόγλου Ταμίας και Έφη Κουτσάκου Μέλος. Αναπληρωματικά Μέλη: Ελένη Δούση, Αγορίτσα Μπάκα (Γιατρός Επείγουσας Παιδιατρικής).

Ειδικοί Σύμβουλοι του Σωματείου μας είναι: οι διακεκριμένοι καθηγητές Παιδιατρικής κκ. Παναγιώτης Σπυρίδης (Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου) και Γεώργιος Χρούσος (Διευθυντής Α΄Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων « H Αγία Σοφία»), ο παιδοχειρουργός κ. Γεώργιος Σπυρίδης (Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐας Κυριακού»), ο παιδοχειρουργός κ. Κωνσταντίνος Βελαώρας (Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης) και ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Ε.Κ.Α.Β. κ. Δημήτριος Πύρρος, οι οποίοι συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του έργου μας.

Μέσα στο 2010: 1. Αγοράσαμε και τα τρία μηχανήματα που τόσο επιτακτικά μας ζήτησε το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» για να καλύψει ουσιαστικές και άμεσες ανάγκες του δηλ.ένα φορητό Αναπνευστήρα, ένα φορητό Ηλεκτροεγκεφαλογράφο και ένα παιδιατρικό Ινοβρογχοσκόπιο (συνολικής αξίας € 66.814) και 2. χρηματοδοτήσαμε ένα  BLS (Basic Life Support) σεμινάριο, για τους νοσηλευτές των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» και ένα εξειδικευμένο σεμινάριο APLS (Advanced Pediatric Life Support) για ιατρούς.

Αρχές του 2011 προσφέραμε στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» ένα Σύστημα Ψηφιακής Απεικόνισης, ένα Φωτοτυπικό μηχάνημα και παιδικά έπιπλα και παιχνίδια για το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου συνολικής αξίας € 6.462.

Συγχρόνως, συνεχίζουμε τα προγράμματα πρόληψης με παρουσιάσεις σε σχολεία, εκπαιδευτικούς και γονείς καθώς και δωρεάν διανομή πληροφοριακού υλικού, καθ΄ότι η πρόληψη παραμένει η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του παιδικού τραύματος. Μέχρι σήμερα τις παρουσιάσεις έχουν παρακολουθήσει 26.407 παιδιά και 2.410 εκπαιδευτικοί και γονείς.

Στα άμεσα σχέδια μας είναι:

α) η δημιουργία πλήρως εξοπλισμένης Αίθουσας Ανάνηψης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» (προϋπολογισμός € 50.000)

β) η δημιουργία πλήρως εξοπλισμένης Αίθουσας Ανάνηψης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» (προϋπολογισμός € 50.748) και

γ) η αγορά μηχανημάτων απαραίτητων για την κάλυψη ουσιαστικών και άμεσων αναγκών των δύο αυτών Παιδιατρικών Νοσοκομείων συνολικού κόστους € 152.000 .

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα βασικά έσοδα του Σωματείου μας είναι οι συνδρομές Μελών, οι Δωρεές, οι Δωρεές  εις Μνήμην και οι Δωρεές Χαράς. Εάν επιθυμείτε να γίνετε Μέλος μας ή να ενημερώνεστε για το έργο και τις δραστηριότητες του Σωματείου μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210-6741.933 και 210-6740.118 ή με  e-mail στο info@pedtrauma.gr . Η ετήσια συνδρομή είναι € 60.- ενώ η εφάπαξ είναι € 500.- .

Το έργο μας, μακρύ και επίπονο, γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο στη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Γίνεται πραγματικότητα μόνο με τη δική σας συμβολή.