facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Σχολείο Παιχνιδιού - Θερινά προγράμματα δημιουργικής έκφρασης!

Τα θερινά προγράμματα δημιουργικής έκφρασης  απευθύνονται σε παιδιά από 4 έως 12 ετών και πραγματοποιούνται καθημερινά 8.15-14.00 ή 8.15-15.30 από 15 Ιουνίου έως και 15 Ιουλίου 2011.

Τα θερινά προγράμματα στο «Σχολείο Παιχνιδιού» στόχο έχουν να εντάξουν τα παιδιά σε μια άκρως δημιουργική διαδικασία μέσα από την οποία θα μάθουν, θα διασκεδάσουν, θα επικοινωνήσουν, θα προβούν σε ποικίλες εκφραστικές και καλλιτεχνικές επινοήσεις, θα λειτουργήσουν συλλογικά και θα εμψυχωθούν ώστε να ανακαλύψουν και να εκφράσουν δυνατότητες και ικανότητες που διαθέτουν.

Φέτος, όσα παιδιά βρεθούν «Σχολείο Παιχνιδιού» θα εξερευνήσουν με ποικίλους τρόπους την Αθήνα με δράσεις εντός του εργαστηρίου αλλά και εξωτερικές που θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα..

Οι τέσσερις εξωτερικές δράσεις είναι αυτές που ορίζουν τις τέσσερις θεματικές ενότητες του προγράμματος των τεσσάρων εβδομάδων. Έχουν σχεδιαστεί να συμβαίνουν στη μέση της βδομάδας ώστε Δευτέρα - Τρίτη να δίνονται ερεθίσματα μέσα από παιχνίδια, εικόνες, μύθους, παραμύθια κ. α. που θα προετοιμάζουν την ομάδα για αυτές, ενώ Πέμπτη - Παρασκευή τα παιδιά θα «πειραματίζονται» με πολλαπλά εκφραστικά μέσα, (εικαστικά, θεατρικά, μουσικά, κ.ά.) ώστε με παιγνιώδη τρόπο να εμπεδώνουν τα νέα «ερεθίσματα».

Αναλυτικότερα:

Το τριήμερο 15-16-17/6/2011

Θα αποτελέσει στάδιο γνωριμίας και προσαρμογής. Τις μέρες αυτές θα λειτουργήσουν διάφορα θεατρικά, εικαστικά, μουσικά και αισθησιοκινητικά παιχνίδια καθώς και ομαδικές δράσεις εσωτερικές και εξωτερικές (ανοικτού χώρου) και θα συμβούν διάφορα happenings. Στόχος είναι η καλύτερη γνωριμία τόσο των παιδιών μεταξύ τους, όσο και των παιδιών σε σχέση με το χώρο, τις δράσεις και τους εμψυχωτές ώστε να νιώσουν ασφαλή και εξοικειωμένα.

Από 20-6-2011 έως 15-7-2011

Α' ΕΒΔΟΜΑΔΑ: 20-6-2011 έως 24-6-2011

Α' ΕΝΟΤΗΤΑ: «Το Οδοιπορικό της Αθήνας…»

Εξωτερική δράση:

Επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (πρώην Πιλοποιείο Πουλόπουλου)


Β' ΕΒΔΟΜΑΔΑ: 27-6-2011 έως 1-7-2011

Β' ΕΝΟΤΗΤΑ: «Ένα αλλιώτικο κτήριο...Τι να κρύβει άραγε;»

Εξωτερική δράση: 

«Τζαμί Τζισταράκη» (Άρεως 1& Πανδρόσου, Πλ.Μοναστηρακίου )


Γ' ΕΒΔΟΜΑΔΑ: 4-7-2011 έως 8-7-2011

Γ' ΕΝΟΤΗΤΑ: «Η μουσική ως δημιουργική έκφραση και συνύπαρξη με το περιβάλλον. Ελληνική μουσική παράδοση»

Εξωτερική δράση:

«Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων» (Διογένους 1-3 Πλάκα)


Δ' ΕΒΔΟΜΑΔΑ: 11-7-2011  έως 15-7-2011

Δ' ΕΝΟΤΗΤΑ: «Εικαστικές ματιές στο σήμερα…»

Εξωτερική δράση:

«Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό μουσείο Σύγχρονης Τέχνης»


ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ

Την τελευταία μέρα, 15-7-2011, θα στηθεί στο «Σχολείο Παιχνιδιού» μια ξεχωριστή γιορτινή δράση όπου οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μέρος από τα παιχνίδια και τις δράσεις των παιδιών, να πάρουν τα έργα τους, να παίξουν μαζί τους… Εκτός όμως από αυτά,  τους περιμένει μια πολύ ευχάριστη έκπληξη!!!

Σημείωση 1: Στις εξωτερικές δράσεις τα παιδιά θα συνοδεύονται από πολλούς εμψυχωτές. Θα ξεκινούν μετά το πρωινό (περίπου 9.15 - 9.30). Εκείνες τις μέρες πρέπει να φορούν καπέλο και να έχουν (αν θέλουν) σακίδια και παγούρι.

Σημείωση 2: Οι τέσσερις θεματικές προσεγγίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να αφορούν, να ενδιαφέρουν και να ψυχαγωγούν εξίσου τόσο τα μικρότερα όσο και τα μεγαλύτερα παιδιά.


Υπεύθυνες του προγράμματος:

Παρασκευή Καρακίτσιου

(Ψυχολόγος-Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής)

Χριστίνα Στουραϊτη

(Νηπιαγωγός-Παιδαγωγός Εφαρμοσμένου Θεάτρου)


Υπεύθυνοι των εξωτερικών δράσεων:

Στέλιος Βγαγκές

(Δάσκαλος-Εμψυχωτής Θεατρικού Παιχνιδιού)

Παναγιώτης Κυρίτσης

(Δάσκαλος-Εμψυχωτής Θεατρικού Παιχνιδιού)


Σχεδιασμός Προγράμματος:

Μαντώ Κουρετζή  

(Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού-Ειδική σε θέματα Αισθητικής Αγωγής και Ελληνικού Πολιτισμού) 


Για περισσότερες πληροφορίες: Σχολείο Παιχνιδιού, Λεπενιώτου 8 Ψυρρή, 105 54 Αθήνα, Tηλ: 210.3235462 (καθημερινά 10.00-13.00), Fax: 211.800.2460

Email: info@sxoleiopaixnidiou.gr,