facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Πρόγραμμα «Είναι σημαντικό να προσφέρεις» από την Ένωση Μαζί για το Παιδί

Το πρόγραμμα «Είναι σημαντικό να προσφέρεις» ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2013 με πρωτοβουλία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και υλοποιείται σε συνεργασία με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης

Στα πλαίσια του προγράμματος έχουν δημιουργηθεί 2 κάρτες αξίας 5€, 20€ με την ειδική σήμανση «Είναι σημαντικό να προσφέρεις».

  • Οι κάρτες διατίθενται στα καταστήματα Carrefour, Carrefour Express, Carrefour Μαρινόπουλος και τα καταστήματα Public σε όλη την Ελλάδα, με δυνατότητα ένταξης και άλλων σημείων πώλησης στο πρόγραμμα μελλοντικά!
  • Τα χρήματα από την αγορά των καρτών διατίθενται εξολοκλήρου στους δικαιούχους του προγράμματος (100%), χάρη στην υποστήριξη των χορηγών και συνεργατών μας.

Σκοπός:
Το πρόγραμμα «Είναι σημαντικό να προσφέρεις» αποσκοπεί στη βοήθεια άπορων οικογενειών, με στόχο:
α) να ελαφρύνει τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό άπορων οικογενειών που απευθύνονται στους φορείς με τους οποίους συνεργάζεται  η Ένωση για βοήθεια.
β) να τους βοηθήσει μακροπρόθεσμα να ανακάμψουν από το σοκ της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπειά τους
γ) να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και
δ) να διασφαλίσει τη διαφάνεια στις διαδικασίες που ακολουθούνται για την παροχή σίτισης σε άπορες οικογένειες  καθώς οι οικογένειες που εντάσσουμε στο πρόγραμμα δε συμμετέχουν και σε άλλα προγράμματα.

Κριτήρια ένταξης δικαιούχων:
Κριτήρια υπαγωγής οικογένειας στο Πρόγραμμα.
Εισόδημα: Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις € 6.000.
Οικογενειακή κατάσταση: Βασική προϋπόθεση υπαγωγής στο Πρόγραμμα είναι να υπάρχουν ανήλικα τέκνα.
Θα συνεκτιμώνται επίσης οι συνθήκες στέγασης της οικογένειας.
Τα νοικοκυριά δεν θα πρέπει να συμμετέχουν σε άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα σίτισης/προμήθειας προϊόντων που διοργανώνουν άλλοι φορείς (π.χ. Δήμοι κ.λ.π.).
Τα νοικοκυριά επιλέγονται αποκλειστικά από την Ένωση Μαζί για το Παιδί  έπειτα από έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών σε συνεργασία με φορείς παιδικής προστασίας.

Απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις που μπορεί να δεχτεί η Γραμμή 115 25

1.    Τι τις κάνουμε αυτές τις κάρτες?
Οι κάρτες δεν έχουν καμία χρηστική αξία, αγοράζοντάς μια κάρτα κάνετε ουσιαστικά μια δωρεά. Με την κάρτα των 5€ εξασφαλίζετε το γεύμα μιας οικογένειας για 1 μέρα και με την κάρτα των 20€ περίπου για 1 εβδομάδα.

2.    Αυτή την κάρτα μπορώ να τη δώσω σε μια οικογένεια να πάει να ψωνίσει από τα κοινωνικά παντοπωλεία?
Όχι! Οι κάρτες δεν μεταβιβάζονται ούτε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εσάς με οποιονδήποτε τρόπο. Δίνονται ως «αναμνηστικό» για τη δωρεά του ποσού που προσφέρετε στα ταμεία των συμβεβλημένων καταστημάτων.

3.    Από τα λεφτά που δίνω πόσα πάνε στις οικογένειες?
Το 100% των χρημάτων που δίνετε στα ταμεία των καταστημάτων πηγαίνουν στις οικογένειες. Οι  συνεργαζόμενες επιχειρήσεις απλά διαθέτουν τις κάρτες για λογαριασμό μας. Παίρνοντας μια κάρτα κάνετε ουσιαστικά μια δωρεά στο λογαριασμό που ενισχύει τις άπορες οικογένειες . Επίσης όλα τα έξοδα για την παραγωγή και τη διάθεση των καρτών έχουν καλυφθεί από τους χορηγούς του προγράμματος.