facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Προσφορά από την Ορθοβιοτική για τον μήνα Οκτώβριο: Υπέρηχος Μαστών με €20

Εξεταστείτε με 20 ευρώ και μάθετε πως θα κάνετε την αυτοεξέταση σας. Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από εσάς!

 

Πιο συγκεκριμένα, η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση, τον υπέρηχο μαστού, τη μαστογραφία και την κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό.

Το υπερηχογράφημα μαστού ή υπέρηχος μαστού, όπως επίσης αποκαλείται συχνά, είναι μια εξέταση των μαστών με τη χρήση υπερηχητικών κυμάτων.

Το υπερηχογράφημα μαστού δημιουργεί επίσης μια εικόνα του εσωτερικού των μαστών, όχι με ακτίνες Χ όπως η μαστογραφία, αλλά με κύματα ήχου υψηλής συχνότητας (υπέρηχοι).

Το υπερηχογράφημα μαστού είναι μια συμπληρωματική εξέταση, που μπορεί να διαχωρίσει σε μεγάλο ποσοστό το είδος ενός όγκου, αν δηλαδή είναι κυστικό ή συμπαγές, και σε κάποιο βαθμό αν είναι καλοήθες ή κακοήθες.

Πως γίνεται το υπερηχογράφημα μαστού:

Υπερηχογράφημα Μαστού

 Το υπερηχογράφημα γίνεται με τη χρήση του μηχανήματος υπερήχων, με κεφαλή κατάλληλη για τους μαστούς.

Η εξεταζόμενη γυναίκα ξαπλώνει σε ύπτια θέση και τοποθετεί τα χέρια πίσω από το κεφάλι για μεγαλύτερη έκταση των μαστών και λεμφαδένων. Το μηχάνημα τότε αναπαράγει την ανατομική δομή του μαστού αλλά και της περιοχής της μασχάλης σε μια εικόνα ενός μόνιτορ.

Το υπερηχογράφημα επιτρέπει να φανεί ολόκληρος ο μαστός και οι γύρω περιοχές του, και μάλιστα με μια εξέταση που είναι ανώδυνη, γρήγορη και χωρίς ακτινοβολία. Ωστόσο το υπερηχογράφημα μαστών πρέπει να γίνεται είτε από γυναικολόγο, είτε από ακτινολόγο που γνωρίζει καλά τη σύσταση και τις παθήσεις των μαστών.

Πότε συνιστάται το υπερηχογράφημα μαστού:

Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί συνδυαστικά με κλινική εξέταση:

Σε γυναίκες κάτω των 35 ετών που θέλουν να ελέγξουν το στήθος τους χωρίς τη λήψη ακτινοβολίας, σε γυναίκες που πρόκειται να εγχειριστούν και χρειάζονται προ-εγχειρητικό εντοπισμό με υπερηχογραφική συμβολή και καθοδήγηση για το διαχωρισμό των κύστεων ή αδενωμάτων του μαστού από τους όγκους.

Οι εξετάσεις  θα πραγματοποιηθούν στην Ορθοβιοτική, Σώρου 3-5, Μαρούσι.

Για Ραντεβού τηλεφωνήστε στο 210 32 30000.