facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας με θέμα τις Ειδικές Αναπτυξιακές Διαταραχές Λόγου και Ομιλίας

To babyzone.gr είναι χορηγός επικοινωνίας στην καμπάνια ενημέρωσης της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας με δράσεις ανά την Ελλάδα και δωρεάν ατομικές συναντήσεις με λογοθεραπευτές.

Συμβουλευτικός Σταθμός για δωρεάν ατομικές συναντήσεις με επιστήμονες λογοθεραπευτές θα λειτουργήσει στις παρακάτω πόλεις:

Αθήνα
Μερόπειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα: Σάββατο 10 Μαΐου | 10.00 – 19.00
 
Θεσσαλονίκη
Μουσείο Κινηματογράφου Θες/κης: Κυριακή 11 Μαΐου | 10.00 – 18.00
 
Πάτρα
Επιμελητήριο Αχαΐας: Σάββατο 10 Μαΐου | 10.00 – 17.30
 
Λάρισα
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας: Κυριακή 11 Μαΐου | 11.00 – 14.00

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας, ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων, Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ)  διοργανώνει, το Σάββατο 10 Μαΐου, στο Μερόπειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα (Δ. Αρεοπαγίτου 45, Σταθμός μετρό Ακρόπολη), ομιλίες ενημέρωσης και Ημερήσιο Συμβουλευτικό Σταθμό για δωρεάν ατομικές συναντήσεις με επαγγελματίες λογοθεραπευτές, κατόπιν ραντεβού, στο τηλέφωνο 210 3848362. Φέτος, ο Συμβουλευτικός Σταθμός επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να λάβουν συμβουλές και να ενημερωθούν πάνω σε θέματα λογοθεραπείας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να θέσουν στους λογοθεραπευτές ερωτήματα και προβληματισμούς πάνω σε θέματα λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας των παιδιών και επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους (οικογένεια, σχολείο, κοινωνικότητα, αυτοεκτίμηση κλπ), όσο και για θέματα που αφορούν σε προβλήματα λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, φωνής και κατάποσης, σε ενήλικες. Επιπλέον, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία για τις Ειδικές Αναπτυξιακές Διαταραχές Λόγου και Ομιλίας από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας με θέμα τις Ειδικές Αναπτυξιακές Διαταραχές Λόγου και Ομιλίας

Στόχος του ΣΕΛΛΕ με αυτή την πρωτοβουλία είναι η ενημέρωση του κοινού για το τι είναι η λογοθεραπεία και πώς η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποκαταστήσει διαταραχές επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας, φωνής, μάσησης ή/και κατάποσης. Φέτος, το θέμα των εκδηλώσεων είναι οι Ειδικές Αναπτυξιακές Διαταραχές Λόγου και Ομιλίας. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι διαταραχές άρθρωσης/φωνολογίας, διαταραχές εκφραστικού λόγου και οι διαταραχές αντίληψης του λόγου που εμφανίζονται κατά την ανάπτυξη των παιδιών.

Επίσης, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας, ο ΣΕΛΛΕ διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης του κοινού ανά την Ελλάδα:

Αττική, Ξυλόκαστρο, Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Καλαμάτα, Λάρισα, Ιωάννινα, Καρπενήσι, Αγρίνιο, Λευκάδα, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Σιδηρόκαστρο Σερρών, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και Χανιά Κρήτης.

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο  210 3848362 και στο e-mail: info@selle.gr