facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Παγκόσμιο κίνημα ευαισθητοποίησης για την ενδομητρίωση

Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο υποφέρουν, πονούν, αιμορραγούν αλλά δεν μιλούν.

Το παγκόσμιο κίνημα ENDMARCH WORLDWIDE έχει αναλάβει να σπάσει τη σιωπή, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τη σιωπηλή νόσο που χτυπά μια στις 10 γυναίκες.

Τι είναι η ενδομητρίωση; Πρόκειται για μια παθολογική κατάσταση η οποία δημιουργείται όταν τμήματα του ενδομητρίου αναπτύσσονται εκτός μήτρας προκαλώντας δυνατούς πόνους, αιμορραγία και προβλήματα υπογονιμότητας. Απειλεί 1 στις 10 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και η σωστή και έγκαιρη διάγνωσή της ακόμα και σήμερα γίνεται δύσκολα.

Η Ελλάδα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο παγκόσμιο αυτό κίνημα με μια σειρά δράσεων που διοργανώνει η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ‘’AWARE” και οι οποίες κορυφώνονται με το ENDOMARCH-Greece RUN&WALK.

Πρόκειται για έναν Αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων ο οποίος θα διεξαχθεί παράλληλα με έναν Περίπατο 2,5 χιλιομέτρων στους δρόμους του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού Αττικής.

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 για κάποιες γυναίκες η ενημέρωση για την Ενδομητρίωση θα είναι ένας αγώνας δρόμου, για κάποιες άλλες ένας απλός περίπατος. Θα είμαστε όμως όλες και όλοι εκεί για να συμπαρασταθούμε και να ενημερωθούμε.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο www.endomarch.gr

Email: info@endomarch.gr

[Την Δράση υπογράφει ο Επικεφαλής για την Ελλάδα του Παγκόσμιου Κινήματος ENDOMARCH WORLDWIDE και Δημιουργός της AμΚΕ «ΑWARE»: κ. Γεώργιος Χείλαρης - Χειρουργός, Γυναικολόγος – Ογκολόγος - M.D., FΑCOG, www.hilaris.org]