facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

«Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί». Μόλις κυκλοφόρησε!

«Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί» είναι ένα παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε και αναφέρεται στο θέμα του φόβου και στο θέμα της φιλίας στην μετάβαση από τον εγωκεντρισμό στην κοινωνικοποίηση.

Τι είναι αυτό που κάνει τον μικρό Οδυσσέα να φοβάται; Και τι του αποκαλύπτει η Μυρτώ για να τολμήσει τελικά το μεγάλο ταξίδι;

Ο Οδυσσέας, ένας μικρός σκαντζόχοιρος, γεννιέται τρυφερός και ταυτόχρονα περίεργος να γνωρίσει τον κόσμο. Μέσα του όμως αρχίζει να γεννιέται ο φόβος. Κι όσο περισσότερο φοβάται τόσο πιο τρομερός δείχνει στην όψη! Μέχρι που γνωρίζει τη Μυρτώ, μια όμορφη πεταλούδα που θα γίνει φίλη του και θα του μιλήσει για τη δύναμη των μικρών πλασμάτων... Κι έτσι η συντροφικότητα και η φιλία τους θα γίνει εφαλτήριο για μια ζωή γεμάτη περιπέτεια και γνώση.

Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί είναι μια ιστορία για το πώς δημιουργούνται οι φόβοι μέσα μας, πώς μας κυριεύουν και τι μπορούμε να κάνουμε για να τους ξεπεράσουμε. Με απλή γλώσσα αλλά γεμάτη δυνατά νοήματα, με ευρηματικές ιδέες και με χρώμα που ξεχειλίζει, τα μικρά παιδιά θα κάνουν ένα γενναίο βήμα στον κόσμο και οι γονείς θα βρουν έναν ακόμα τρόπο επικοινωνίας με τα παιδιά τους.

Η Ιωάννα Γιαννακοπούλου γεννήθηκε το 1973. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο ΑΠΘ και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στη Θεωρία Λογοτεχνίας στο ΑΠΘ. Από το 2004 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση.

Η εικονογράφος Ζωή Σεϊτάνη γεννήθηκε το 1977. Σπούδασε εικαστικά στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Πήρε το Α' βραβείο στην Biennale Νέων Καλλιτεχνών 2002. Από το 2004 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση.

ΤΙΤΛΟΣ: Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί

ΚΕΙΜΕΝΟ: Ιωάννα Γιαννακοπούλου

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Ζωή Σεϊτάνη

ΘΕΜΑ: Παιδικό εικονογραφημένο

ΣΕΛ.: 42

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 22 x 23 εκ. (σκληρό εξώφυλλο)

ISBN: 978-618-5048-03-7

ΤΙΜΗ: 12,80 ευρώ (με ΦΠΑ)

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΩΡΑ

Μαυρομιχάλη 11, Αθήνα

τηλ. 210 3839000

www.aiora.gr