facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ομάδες γονιών Απλά! Ας μην αφήσουμε την οικονομική κρίση να γίνει κρίση στην οικογένεια!

Οι ομάδες γονιών Απλά! οργανώνονται στην Αθήνα, με στόχο να ξαναβρούμε τους θησαυρούς που κρύβονται στα λίγα και να ανακαλύψουμε τα περισσότερα που έχουν αξία. Οι ομάδες ολοκληρώνονται μέσα σε εφτά συναντήσεις και το κόστος συμμετοχής για κάθε συνάντηση είναι 10 ευρώ/άτομο και 15 ευρώ/ζευγάρια.


Λίγα λόγια για τις ομάδες γονιών Απλά!

Γονείς στην Αθήνα συναντιούνται για να ξαναβρούν τη χαμένη ισορροπία. Απλά! Για να μην περάσει η κρίση το κατώφλι της οικογένειας. Για να τη ζήσουμε ως ευκαιρία να απελευθερωθούμε από τα «πάρα πολλά» που μας κρατούν μακριά από τη σχέση και τη ζεστασιά.

Το Simplicity Parenting είναι ένα διεθνές κίνημα γονιών και ένα βιβλίο, από τον  Kim John Payne, σύμβουλο οικογένειας και ειδικό στην ψυχολογία της εκπαίδευσης. Γονείς Απλά! είναι ο τίτλος του βιβλίου στα ελληνικά (υπό έκδοση) και των ομάδων γονέων που ξεκινούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Όλα τα παιδιά είναι ιδιότροπα –αυτό είναι που τα κάνει αξιαγάπητα. Όλοι οι γονείς αγωνίζονται για το καλύτερο, «για να τους προσφέρουν τα πάντα». Και προσφέρουν πάρα πολλά. Πάρα πολλά παιχνίδια, πάρα πολλά ερεθίσματα, πάρα πολλές επιλογές, πάρα πολύ γρήγορα. Τόσα πολλά και τόσο γρήγορα που τα παιδιά δεν προλαβαίνουν να τα επεξεργαστούν. Αναπτύσσουν συμπεριφορές και αντιδράσεις που θυμίζουν εκείνες παιδιών που έζησαν πολέμους και καταστροφές: φοβίες, προβλήματα ύπνου, υπερκινητικότητα, απόσυρση, αδυναμία προσήλωσης, εκρήξεις θυμού, αδυναμία ελέγχου των παρορμήσεών τους, δυσκολίες προσαρμογής. Αγχώνονται. Κάθε μέρα κι από λίγο, συνεχώς. Όπως και στη ζωή των ενηλίκων, έτσι και στη δική τους, το άγχος γίνεται ο κανόνας. Στη δική τους φάση ανάπτυξης όμως, το άγχος μπορεί να καταστείλει τη δημιουργική τους εξέλιξη, την αγάπη για μάθηση και γνώση. «Τα παιδιά μας βιώνουν έναν αδήλωτο πόλεμο στην παιδική ηλικία», γράφει ο Kim John Payne.

Στις ομάδες γονέων Απλά!  ξαναβλέπουμε την παιδική ηλικία ως εμπειρία που χρειάζεται χώρο και χρόνο για να ξεδιπλωθεί και όχι ως ευκαιρία για εμπλουτισμό. Οι γονείς σχεδιάζουν τις δικές τους διαδρομές στην απλότητα, εκείνες που ταιριάζουν περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία της οικογένειάς τους.  Οι ομάδες ολοκληρώνονται σε 7 συναντήσεις. Σε κάθε μια από αυτές, οι γονείς επεξεργάζονται μικρές και εφικτές αλλαγές σε πέντε βασικούς τομείς: το περιβάλλον (βιβλία, παιχνίδια, κλπ), το ρυθμό και τις ρουτίνες (για τον ύπνο, το φαγητό, κλπ), το πρόγραμμα δραστηριοτήτων, τα φίλτρα στα media και τον κόσμο των ενηλίκων, την πειθαρχία.  

Η πρόταση «Απλά!» απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες που ζουν τους φρενήρεις ρυθμούς της σύγχρονης ζωής και μάλιστα υπό την απειλή της κρίσης. Συντονίστρια είναι η Λαμπρινή Σταμάτη, σύμβουλος επικοινωνίας, η οποία εκπαιδεύτηκε ως συντονίστρια ομάδων Simplicity Parenting από τον Kim John Payne και την Davina Muse, στο Center for Social Sustainabilty των ΗΠΑ.


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ «Απλά!»
επικοινωνήστε με την Λαμπρινή Σταμάτη στα 6997 715382 - 211 790 1979,
www.goneisapla.gr, goneis@goneisapla.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ Simplicity Parenting
επισκεφθείτε το www.simplicityparenting.com