facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Θεατρικοί Μαθητικοί Αγώνες 2014 στη Θεσσαλονίκη

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης, και οι 20 Παιδικές Θεατρικές Ομάδες που συμμετέχουν, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τους 14ους Θεατρικούς Μαθητικούς Αγώνες «ακτίς ονείρου» στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αγ. Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου και στο Κινηματοθέατρο Ολύμπιον, πλ. Αριστοτέλους 10, από 27 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2014 και να παραστείτε στην τελετή λήξης και στην απονομή των βραβείων την Κυριακή 1 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο Κινηματοθέατρο Ολύμπιον.

Για 14η συνεχόμενη χρονιά τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τους Θεατρικούς Μαθητικούς Αγώνες «ακτίς ονείρου 2014», με συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και θεατρικών παιδικών ομάδων από την Ελλάδα και την Κύπρο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τις θεατρικές παραστάσεις θα παρακολουθήσει ειδική επιτροπή που θα αποτελείται από εκπαιδευτικούς και θεατρολόγους βραβεύοντας στην τελετή λήξης όλους τους συντελεστές και δίνοντας επαίνους και βραβεία στα συμμετέχοντα θεατρικά σχήματα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των καθημερινών παραστάσεων στο: http://www.protypa.gr/frontend/index.php

Στόχοι των θεατρικών αγώνων είναι:

  • Η παρουσίαση των διδακτικών προτάσεων, των διαφορετικών απόψεων και προσεγγίσεων, των πρωτοβουλιών αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίστηκαν στο πλαίσιο της θεατρικής αγωγής.
  • Η ενθάρρυνση της ευγενούς άμιλλας και η ενίσχυση της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης για μια νέα γενιά με οράματα και δυναμική εξέλιξης σ’ έναν κόσμο υψηλών απαιτήσεων, αφού ο ανταγωνισμός απαιτεί ανθρώπους με πολυδιάστατες γνώσεις και ικανότητες.
  • Η επιβράβευση τέτοιων προσπαθειών που φέρνουν κοντά μαθητές από διάφορες περιοχές και βιώνουν τόσο τη χαρά της δημιουργίας, αλλά και την επικοινωνία με μορφή ανταλλαγής πολιτιστικών αξιών στο επίπεδο της φιλίας και της συνεργασίας.

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις  είναι ελεύθερη.

Τα χρήματα που προέρχονται από την προαιρετική εισφορά των θεατών  θα συγκεντρωθούν στον κουμπαρά του συλλόγου «Πνοή Ζωής για τα παιδιά» εκπρόσωπος του οποίου θα τα παραλάβει στην τελετή λήξης.