facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ετήσια παιδικά εργαστήρια από το Μουσείο Συναισθημάτων - Οι εγγραφές συνεχίζονται!

Στόχος των ετήσιων παιδικών εργαστηρίων είναι η ενθάρρυνση της συναισθηματικής καλλιέργειας των παιδιών μέσα από τη  δημιουργική έκφραση στο περιβάλλον μιας ομάδας. Κάθε εργαστήριο είναι ανάλογα σχεδιασμένο με σεβασμό στις ανάγκες της ηλικίας των παιδιών και  χρησιμοποιεί ως μέσο συναισθηματικής ανάπτυξης τα παραμύθια, τη μυθοπλασία, τα εικαστικά, τη μουσική, τη σωματική έκφραση, το χοροθέατρο.

Για παιδιά 4-6 χρονών
«Ταξίδια στον κόσμο των παραμυθιών»


Το Μουσείο Συναισθημάτων πραγματοποιεί το ετήσιο παιδικό εργαστήριο «Ταξίδια στον κόσμο των παραμυθιών» βασισμένο  στην ανεκτίμητη αξία που έχουν τα παραμύθια  για τη συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών.
Σκοπός του εργαστηρίου είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να προσεγγίσουν δημιουργικά τα συναισθήματα και τα σημαντικά θέματα της καθημερινής τους ζωής μέσα από τη  λειτουργία και τη δομή των παραμυθιών.

Ημέρες και ώρες εργαστηρίου: κάθε δεύτερο Σάββατο 10:00 – 11:30
Ημερομηνίες: 8 και 22 Οκτωβρίου, 12 και 26 Νοεμβρίου, 3 και 17 Δεκεμβρίου, 14 και 28 Ιανουαρίου, 11 και 25 Φεβρουαρίου, 10 και 24 Μαρτίου, 7 και 21 Απριλίου, 5 Μαΐου.
Διάρκεια εργαστηρίου: από 8 Οκτωβρίου έως 5 Μαΐου, σύνολο 22,5  ώρες
Μέγιστος αριθμός παιδιών στην ομάδα: έως 10 παιδιά
Ετήσιο κόστος συμμετοχής:  250 ευρώ

Για αγόρια  και κορίτσια 7-12 χρονών
«Τα συναισθήματα μέσα από την τέχνη του χοροθεάτρου»


Το ετήσιο παιδικό εργαστήριο του  Μουσείου Συναισθημάτων  χρησιμοποιεί το σύγχρονο χορό και το θέατρο εστιάζοντας στα συναισθήματα με αφορμή τα εκθέματα του μουσείου.
Σκοπός του εργαστηρίου είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του χοροθεάτρου και να ανακαλύψουν  με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορούν να επινοήσουν το δικές τους μοναδικές κινήσεις για να  εκφράσουν συναισθήματα.
Μέσα από τη μαγική μορφή τέχνης του χοροθεάτρου, (που συνδυάζει το σύγχρονο χορό και το θέατρο), η ομάδα θα αναγνωρίσει και θα ξεχωρίσει διαφορετικά συναισθήματα (έκθεμα : Τα συναισθήματα) και θα κατανοήσει τα μηνύματα που μας δίνει το σώμα μας, έτσι ώστε κάθε παιδί στην ομάδα  να μπορεί να αναγνωρίζει και να εκφράζει τα συναισθήματα και τις ανάγκες του (έκθεμα: Ακούω το σώμα μου) ,  μέσα από τη χοροθεατρική έκφραση.
Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν εκφραστικά παιχνίδια με τα δύο εκθέματα του μουσείου, απλές ασκήσεις σύγχρονου χορού, θεάτρου (τεχνική ουδέτερης μάσκας του Jacques Lecoq, θέατρο των αντικειμένων και τεχνικές μιμικής) και καταλήγει σε αυτοσχεδιασμούς που προτείνουν ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και επομένως είναι θέματα που σίγουρα τα ενδιαφέρουν και θέλουν να εκφράσουν.

Θεματικές- Θέματα Αυτοσχεδιασμών
Φυσική κίνηση

Ουδέτερη Μάσκα
Στοιχεία Φύσης (Αέρας Νερό Φωτιά Γη)
Υλικά   (Μέλι, χαρτί, λάστιχο)
Συναισθήματα   (χαρά, λύπη,  θυμός,  φόβος, ζήλια, αναμονή, έκπληξη, ντροπή, μοναξιά, επιθυμία, αγάπη)

Ενισχυτικά Τοπία με συναισθήματα (πώς  δείχνουμε σαν ομάδα το ίδιο συναίσθημα για να το αντιληφθεί ο θεατής)
Αντιθετικά τοπία με συναισθήματα (πως δείχνουμε σε ζευγάρια  δυο διαφορετικά συναισθήματα)
Ασκήσεις με Αντικείμενα( θεατρική χρήση του αντικειμένου, μεταμόρφωση του αντικειμένου)
Δημιουργία χοροθεατρικών κομματιών σε ζευγάρια- τριάδες και όλη την ομάδα.
Στόχος είναι τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν, να επεξεργαστούν τα συναισθήματα τους, να μάθουν να ακούν το σώμα τους, να φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες και εικόνες με το σώμα τους και να εκπλήξουν τους εαυτούς τους με  τις ικανότητες και τις ιδέες τους, στο περιβάλλον μιας ομάδας που σέβεται ο ένας τις ανάγκες του άλλου. Τα παιδιά με εσωστρεφή στοιχεία στο χαρακτήρα τους, ενθαρρύνονται στην πρωτοβουλία και την εξωτερίκευση του ταλέντου τους, ενώ τα παιδιά με εξωστρεφή στοιχεία προσωπικότητας μαθαίνουν να διαχειρίζονται και να κατευθύνουν την ενέργειά τους.   
Στο τέλος του εργαστηρίου, με απαραίτητη προϋπόθεση τα παιδιά να το επιθυμούν για να μπορέσουν να απολαύσουν τη χαρά της ομαδικής δημιουργίας, οι αυτοσχεδιασμοί της ομάδας θα παρουσιαστούν οργανωμένοι σε χοροθεατρική παράσταση.

Ημέρες και ώρες εργαστηρίου: κάθε Πέμπτη απόγευμα 5:30-7:00
Διάρκεια εργαστηρίου: από 6 Οκτωβρίου έως 31 Μαΐου, σύνολο 60 ωρών
Μέγιστος αριθμός παιδιών στην ομάδα: έως 10 παιδιά

Κόστος συμμετοχής :  40ευρώ εγγραφή  και 60 ευρώ/μήνα, σύνολο 400 ευρώ