facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Εργαστήρια Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων από την Συμβουλευτική Ψυχολόγο Τάνια Μπαγέρη

Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί για κάποια απόφαση μας σε σχέση με τα παιδιά ή για το αν η συμπεριφορά μας απέναντι σε αυτά είναι η καλύτερη δυνατή; Tα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη μετέπειτα πορεία του στη μάθηση, τη ψυχοσωματική υγεία και την κοινωνική προσαρμογή και αποτελούν μια καθημερινή πρόκληση για τους γονείς, η οποία απαιτεί γνώσεις ή και δεξιότητες.

Τα εργαστήρια γονέων δημιουργήθηκαν για να διευκολύνουν, να υποστηρίξουν και να ενδυναμώσουν τους γονείς παιδιών από 0 έως 7 ετών.

Στόχος τους είναι να διασφαλιστεί πως η αγάπη, η αφοσίωση και η γενικότερη προσφορά των γονέων προς τα παιδιά τους επενδύονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μεγαλώνουν υγιή και χαρούμενα παιδιά, τα οποία θα εξελιχθούν σε ευτυχισμένους, παραγωγικούς και κοινωνικά ενταγμένους ενήλικες.

Μέσα από τα Εργαστήρια των 8 εβδομάδων θα:

•  δουλέψουμε πάνω στην γονεϊκή εμπιστοσύνη, υποστήριξη και ενδυνάμωση.

•  αποκτήσετε μια βιωματική εμπειρία μέσω της συμμετοχής σε μια ολιγομελή ψυχο-εκπαιδευτική ομάδα.

•  γίνετε μέλος μιας ομάδας ανθρώπων οι οποίοι ενδιαφέρονται να γίνουν οι καλύτεροι γονείς για τα παιδιά τους, αλλά και να ανακαλύψουν και να μοιραστούν μεταξύ τους νέες ιδέες και εμπειρίες για το μεγάλωμα τους.

•  αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας ως γονείς με γνώμονα πάντα τη σχέση γονέα-παιδιού.

•  λάβετε άμεση πρόσβαση στην επιστημονική πληροφόρηση και τις σύγχρονες πρακτικές σχετικά με την ανατροφή των παιδιών.

Ενδεικτικά μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων είναι:

•  η συναισθηματική εξέλιξη στην προσχολική και την πρώτη σχολική ηλικία

•  η συμβολή των γονέων στη νοητική και ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών

•  ποιες είναι οι κατάλληλες καθημερινές ρουτίνες ή συνήθειες και πώς θα διασφαλιστούν

•  ενδεδειγμένοι τρόποι οριοθέτησης της συμπεριφοράς των παιδιών

•  ο ρόλος της ευρύτερης οικογένειας στην ανατροφή των παιδιών

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και ώρα 18.30 από τις 22 Απριλίου και ολοκληρώνονται υστέρα από ένα κύκλο 8 εβδομαδιαίων συναντήσεων διάρκειας 90 λεπτών.

Τα εργαστήρια συντονίζει η Τάνια Μπαγέρη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος, GrDipl, MA, Post-MA, στο χώρο του ιδιωτικού της γραφείου Πεύκων 6 & Καποδιστρίου (1ος όροφος).

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στα εργαστήρια μας, παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής. https://www.surveymonkey.com/s/X97VKQN

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και γι’ αυτό το λόγο τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με τα εργαστήρια και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Στάμου στο τηλέφωνο 210 6838117, Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη 11.00-19.00 και Παρασκευή 09.00-17.00, ή στο e-mail info@taniabageri.gr.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προφίλ, τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και τις δράσεις της ψυχολόγου Τάνιας Μπαγέρη, θα βρείτε στο www.taniabageri.gr