facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Εκστρατεία ενημέρωσης για τα Λιπαρά από τη medNutrition

Στο μυαλό των περισσοτέρων από εμάς η λέξη λιπαρά είναι συνώνυμη του… πάχους. Είναι όμως όλα τα λιπαρά τόσο κακά για την υγεία και τη σιλουέτα μας, όσο συνηθίζουμε να πιστεύουμε;

Με τη νέα του καμπάνια «Λιπαρά… Δεν είναι αυτό που νομίζεις!», το medNutrition επιχειρεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να αποκαταστήσει τη φήμη των λιπαρών, υπενθυμίζοντας ότι το μυστικό, τόσο για τα λιπαρά, όσο και για κάθε άλλο τρόφιμο είναι ένα: το μέτρο!

Βασικός στόχος της νέας καμπάνιας, η οποία θα «τρέξει» αποκλειστικά στα sites κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, Linked Ιn, YouTube) είναι να βοηθήσει το κοινό:

  •    να μάθει να ξεχωρίζει τα «καλά» και τα «κακά» λιπαρά
  •    να καταναλώνει λιπαρά με μέτρο και δίνοντας έμφαση στα «καλά» λιπαρά.
  •    να μπορεί να εντοπίσει τις πηγές κρυμμένων λιπαρών στα διάφορα τρόφιμα
  •    να μάθει να χρησιμοποιεί περισσότερα φυτικά και λιγότερα ζωικά λιπαρά
  •    να διαβάζει σωστά τις ετικέτες των τροφίμων και
  •    να μπορεί να αξιολογήσει την περιεκτικότητά τους σε λιπαρά (ποιότητα/ποσότητα)

Η υπερβολική χρήση λιπαρών (ιδιαίτερα κορεσμένων και trans λιπαρών) μπορεί να προκαλέσει ποικίλα προβλήματα υγείας, όπως παχυσαρκία, καρδιαγγειακά νοσήματα, υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, διάφορες μορφές καρκίνου κ.ά. Ωστόσο, είναι αδύνατον να ζήσουμε χωρίς καθόλου λιπαρά στη διατροφή μας μιας και αυτά αποτελούν ταυτόχρονα, απαραίτητα δομικά συστατικά του ανθρώπινου σώματος. Η καμπάνια πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (ΕΜΠΑΚΑΝ).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα της καμπάνιας: www.meetthefats.gr